Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će četvoro ministara predstavljati Srbiju na Samitu BRIKS-a u Kazanju.

Vučić je rekao da je i dan kada je dobio poziv predsednika Rusije Vladimira Putina rekao ambasadoru Rusije da je prethodnih dana dogovarao sa Donaldom Tuskom i da je on potvrdio dolazak, ali da će da vidi sa njim hoće li doći ili ne.

“Donald Tusk premijer Poljske je to prihvatio i on dolazi prekosutra, sutra imam trilateralu sa (Robertom) Ficom i (Viktorom) Orbanom, kao predstavnik Srbije, sa Slovačkom i Mađarskom u Komarnu, u sredu već stiže Donald Tusk, ali se njemu pridružuje Kirjakos Micotakis naš grčki prijatelj. Veče kasnije stiže Ursula fon der Lajen i ja sam bio veoma pošten prema predsedniku Putinu”, rekao je Vučić za RTS.

Kako je dodao, od 44 paketa različitih sankcija koje su samo ove godine donete, Srbija se ni jednoj nije pridružila i on to visoko ceni.

“Ja sam mu rekao da bi i sa tim, i da nema svega ovoga, bilo teško, ali da ćemo poslati delegaciju koju će činiti četvoro naših ministara od potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina, ministra Bratislava Gašića, ministarke Adrijane Mesarović i ministra Nenada Popovića”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, oni će predstavljati Srbiju na Samitu Briksa.

On je naveo i da je od ogromnog značaja za zemlju poseta Ursule fon der Lajen.

Na pitanje da li je moguće danas biti na samitu BRIKS-a, a da se to ne uzima kao bilo kakvo skretanje sa recimo evrointegracija, Vučić je odgovorio da nije moguće.

(Politika)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare