Envato
Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavila je javno pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću kako je moguće da je u Srbiji obučavana grupa mladih ljudi, koji su spremani za izazivanje nereda u Moldaviji.

Oni su naveli da moldavske vlasti tvrde da su identifikovale više od stotinu mladih ljudi koji su navodno obučavani u Rusiji, Bosni i Hercegovini i Srbiji za destabilizaciju u zemlji uoči prvog kruga predsedničkih izbora i referenduma o podršci ulasku u Evropsku uniju, a koji se održavaju u nedelju, 20. oktobra.

– Ova vest je novi šamar za našu zemlju i postavlja se pitanje u čijoj organizaciji su te obuke organizovane. Kako se dogodilo da je država tako nešto dozvolila? Moldavija, inače nama prijateljska država, već godinama je na udaru ruskih imperijalnih težnji. Želja Vladimira Putina je da zaustavi proces integracija Moldavije u Evropsku uniju. Pritisak autoritarnog režima iz Moskve na ovu malu zemlju je svakodnevan i veoma snažan. – navodi LSV.

Oni su dodali da je neprihvatljivo da bilo ko u Srbiji doprinosi pritiscima koje trpi Moldavija.

LSV traži da Srbija podrži Moldaviju na evropskom putu i spreči sve aktivnosti protiv ove zemlje.

192.rs

Pročitajte više vesti

Vučević: Najvažnije da se povređeni oporave

Poznato stanje muškarca (36) povređenog u eksploziji u vojnoj fabrici Sloboda (FOTO)

Eksplozija u vojnoj fabrici “Sloboda” u Čačku: Prema prvim nezvaničnim informacijama – četvoro povređenih (FOTO)(VIDEO)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare