Foto: Printscreen/Printscreen/YouTube/ Bled Strategic Forum
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da apsolutno podržava vraćanje obaveznog vojnog roka i da je Vlada Srbije spremna, ako se postigne politički i društveni dogovor, da vrlo brzo donese takav predlog zakona i uputi ga Narodnoj skupštini na usvajanje.

Vučević je mišljenja da je dobro i korisno da se vrati obavezno služenje vojnog roka i za same mladiće i za celu državu.

– To nije spremanje za ratove i sukobe, već briga za državu. Naša država time ne ukida profesionalni sastav VS, koji je udarna snaga Vojske Srbije – objasnio je Vučević.

“Nikome neće biti upropašćen život za 75 dana”

Napomenuo je da profesionalna vojska obavlja najzahtevnije zadatke.

– Time bismo vratili snagu rezervne vojske, jer smo imali 11, 12 generacija koje nisu služile vojsku ili mali deo kroz dobrovoljni vojni rokNikome neće biti upropašćen život za 75 dana. Za to vreme mladi regruti će imati novčanu naknadu, kasarne će biti prilagođene današnjem vremenu – naveo je Vučević.

To je, prema njegovim rečima, pitanje i elementarnih stvari, jer moramo da imamo narod i naciju koji može da odgovori na sve.

“Vučić će objasniti tačno šta se dešava na KiM”
Kazao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem obraćanju naciji objasniti šta se dešava na Kosovu i Metohiji kao i šta će država preduzeti povodom tih događanja, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

– Predsednik Republike će u 18 časova objasniti šta se tačno dešava, mnogo preciznije, detaljnije, da bi svi građani Republike Srbije dobili kompletnu ili celovitu sliku, da razumemo šta nam se i zašto dešava, šta je cilj toga. Reći će naravno i šta će naša država da preduzima u narodnom periodu – rekao je Vučević za Jutarnji dnevnik RTS-a.

Blic.rs

Pročitajte više vesti

Tragedija za Grobare: Poginuo vođa grupe Južni front

Za dva dana dva ubadanja nožem u beogradskom naselju Altina

 

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare