Danas građane Srbije očekuje hladno jutro, a nakon toga, na jugu i jugoistoku ponegde će biti i slabog mraza. Ipak, tokom dana biće pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine, najavljuje RHMZ.

Najviša dnevna temperatura danas će ići od 20 do 25 stepeni. Međutim, kako upozorava RHMZ, tokom noći na zapadu zemlje doći će do povećanje oblačnosti, a potom i kiše.

– Tokom noći na severu i zapadu zemlјe povećanje oblačnosti, mestimično sa kišom uz skretanje vetra na slab do umeren severni i severozapadni – navode.

Od sutra kiša i hladno vreme

Od četvrtka, pa sve do kraja nedelje očekuje se kišovito vreme sa postepenim padom temperature, prvo za severu i zapadu Srbije, a onda i ostalim predelima.

 Sutra će se naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmlјavinom, iz severne i zapadne Srbije proširiti na centralne, a tokom noći ka petku i na ostale predele Srbije – napominju iz RHMZ.

U petak će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom. Lokalno se očekuje veća količina padavina.

– Za vikend umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, osim u subotu ujutru kada se intenzivnije padavine očekuju još samo na jugoistoku zemlјe – dodaju.

Dnevna temperatura u četvrtak i petak kretaće se od 14 na severozapadu do 25°C na jugu i istoku Srbije gde se pad temperature očekuje tek u subotu.

U dva grada u Srbiji temperatura na nuli

Prema merenjima temperature do 6 časova, Sjenica i Dimitrovgrad su najhladniji gradovi u Srbiji, živa na termometru je na nuli, a za njima slede Vranje i Zaječar sa 1°C i Leskovac, Kuršumlija i Veliko Gradište sa 2°C.

Najtopliji su Beograd, gde je izmereno 11 stepeni, kao i Sremska Mitrovica i Loznica sa 10 stepeni.

Vreme u Srbiji do 6 časova/ Foto: RHMZ / screenshot

Blic.rs

Pročitajte više vesti

Tragedija na Zlatiboru: Dete se utopilo u bazenu

Vučić: U narednih mesec dana sastaću se sa Šolcom

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare