Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je upozorio branioce, punomoćnike i oštećene, kao i medije da će biti procesuirano svako nepoštovanje odluke pravosudnih organa o isključenju javnosti iz postupka povodom prošlogodišnjeg masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Tužilaštvo je podsetilo da je Stefanović 6. oktobra dao Prvom osnovnom javnom tužilaštvu obavezujuće uputstvo s nalogom da formira predmet i ispita povredu tajnosti postupka u vezi sa tim predmetom i očekuje da to tužilaštvo „procesuira i svaku sledeću povredu tajnosti“.

Javnost je isključena radi zaštite interesa maloletnih oštećenih u postupku.

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je naloženo da utvrdi kako je došlo do izlaska tajnih podataka iz ovog predmeta u javnost i da procesuira odgovorne.

Tužilaštvo je u utgorak saopštilo da je formiralo predmet radi ispitivanja povrede tajnosti postupka povodom iznošenja u medijima delova iskaza iz istrage maloletnog K.K. koga tužilaštvo tereti za ubistvo devet učenika i čuvara i ranjavanje šestoro dece maja 2023. u toj beogradskoj osnovnoj školi.

Tužilaštvo je navelo da će „pribaviti podatke i potrebna obaveštenja radi utvrđivanja da li se, i u radnjama kog lica, stiču obeležja krivičnog dela povreda tajnosti podataka ili nekog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj duznosti“.

Beta/N1

Pročitajte više vesti

“Nismo krivi za utapanje dečaka (6) u bazenu”: Saslušana dvojica uhapšena zbog nesreće u zlatiborskom hotelu

Autobus u plamenu na putu Smederevo- Malo Orašje: Nije poznato da li ima povređenih

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare