Karlovac, Foto: Kristina Stedul Fabac /Pixsell
Zbog obilnih kiša u Hrvatskoj rastu vodostaji reka, mnoge kuće i objekti u Ogulinu su pod vodom, kao i područje Karlovca, a za područje reka Kupe i Korane na snazi je vanredno stanje. Vodostaj Dobre opada, a Save i Odre raste, prenosi HRT.

Na području Karlovca proglašene su vanredne mere zbog vodostaja Kupe, a zbog Korane i vanredno stanje. Neki putevi su poplavljeni pa se stanovnici jedva probijaju do svojih domova.

U Ogulinu je Dobra poplavila desetak kuća i privrednih objekata, a neka naselja su odsečena. Poplavljeno je naselje Brodarci uz reku Kupu, gde su stanovnici morali da spasavaju domaće životinje.

Vozači se upozoravaju da su zbog vode na putu zatvoreni državni putni pravci Kalovac – Blatnica Pokupska – Koritinja – Šišljavić – Rožan Breg, Gradec Pokupski – Lijevo Sredičko, putevi u Ogulinu i putevi Ozalj – Karlovac u mestu Mahićno i Jurovski Brod – Donji Bukovac.

Zatvoren je i regionalni put Gornji Kosinj – Bakovac, kao i mnoge lokalne saobraćajnice na tim područjima. Zbog poplavljenih puteva na području Ozlja i Karlovca, organizatori međunarodne biciklističke trke CRO Race morali su da skrate subotnju petu etapu.

Vodostaj većine reka u Crnoj Gori je u blagom padu, a nakon što je zbog obilnih padavina rastao, posebno vodostaj Morače i Zete, saopštile su nadležne službe. U petak je zbog obilnih padavina drastično porastao vodostaj Morače, Zete i njihovih pritoka, dok od jutros merne stanice pokazuju opadanje nivoa vode, prenosi podgorički portal Analitika.

Vodostaj Morače jutros iznosi 8.48 metara, nakon što je juče dostigao čak 10.30 metara, opada i vodostaj Zete, pokazuje merna stanica u Vranjskim njivama, pa jutros iznosi 4.96 metara, dok je juče na tom mernom mestu nivo vode reke Zete dostizao 5.59.

Merna stanica u Danilovgradu pokazuje veoma mali pad vodostaja Zete, pa jutros iznosi 9.01, dok je juče vodostaj bio 9.14 metara. Za razliku od Morače i Zete gde je zabeležen pad vodostaja, na reci Ribnici beleži se blagi rast, pa je jutros u šest česova izmeren 91centimetar, dok je juče u 17 sati bio 81 cm.

Kako se navodi i vodostaj reke Tare je u padu, pokazuju podaci merne stanice u Đurđevića Tara, a visina vode te reke iznosila je jutros 1.92, dok je juče dostizala nivo od 2.41 santimetara. Jaka kiša koja je pala u četvrtak i petak izazvala je probleme u mnogim crnogorskim gradovima, neka mesta su odsečena, a voda je prodrla u mnoge kuće.

Tanjug

Pročitajte više vesti

POKS: Vučevićev savetnik kupio auto od četvrt miliona evra

Pogrešno brojali mrtve u BiH poplavama, broj stradalih smanjen na 16

Nastavlja se potraga za nestalima u Jablanici i drugim mestima u BiH

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare