MUP
Specijalistički tim za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova večeras je doputovao u Loznicu nakon uspešne misije u Bosni i Hercegovini.

Tim je bio angažovan na pružanju međunarodne humanitarne pomoći usled katastrofalnih bujičnih poplava i klizišta koje su zadesile tu zemlju.

Nakon dobijenog zvaničnog zahteva za pomoć, srpske službe su u roku od nekoliko sati organizovale i poslale timove.

U akciji su učestvovali pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i Javno vodoprivredno preduzeće “Srbijavode”, koje je deo Republičkog štaba za vanredne situacije.

Tokom misije, 36 pripadnika sa 12 vozila i dve građevinske mašine, uključujući bagere “Srbijavoda”, bili su deo međunarodnog spasilačkog tima. Njihov rad je, pre svega, bio usmeren na uklanjanje posledica prirodne katastrofe, a srpski tim je među poslednjima napustio ugroženo područje.

MUP je naveo da su predstavnici Bosne i Hercegovine izrazili veliku zahvalnost za brzu reakciju i solidarnost koju su srpski spasilački timovi pokazali na terenu. Učesnici misije istakli su da je ovaj angažman još jednom pokazao visok nivo obučenosti i spremnosti domaćih službi za delovanje u kriznim situacijama.

„Ovakve akcije pokazuju da su naše službe uvek spremne da odgovore na izazove i pruže pomoć tamo gde je najpotrebnija. Najvažnije je da su svi članovi tima bezbedno stigli kući, živi i zdravi“, rekao je ministar policije Ivica Dačić koji je dočekao spasioce.

192.rs

Pročitajte više vesti

Izašao iz kola i počeo da ga tuče pošto su se “čuknuli” u kraljevačkom naselju Ribnica (VIDEO)

U požaru u stanu na Zvezdari nastradala jedna osoba

Novosađanin naduvao neverovatnih 5 promila alkohola u krvi, zaustavio ga policajac u civilu

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare