Takozvano ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova, posle skoro 16 meseci, donelo je juče odluku o ponovnom plasmanu robe koja iz centralne Srbje dolazi na teritoriju Kosova i Metohije.

Mere ukidanja zabrane, kako prenose albanski mediji u Prištini, važiće samo sa administrativni prelaz Merdare, dok će zabrana važiti za ostale administrativne prelaze Kosmeta i centralne Srbije.

Dželjalj Svečlja, takozvani kosovski ministar policije je, prenose mediji u Prištini, kazao da će na prelazu biti “detaljna kontrola kamiona koji ulaze na Kosovo”.

Podsetimo, 14. juna prošle godine privremene prištinske vlasti su jednostrano uvele zabranu “uvoza” srpske robe, kao “kontrameru” nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca koji su “duboko zašli u teritoriju Srbije”.

Iako su trojica kosovskih policajaca samo posle tri dana puštena iz pritvora, Priština je  odluku o zabrani plasiranja srpske robe nastavila sve do juče, ali samo za prelaz Merdare.

Inače, od 14. juna prošle godine, Priština je dozvoljavala da iz centralne Srbije uđu sirovine i polufinalni proizvodi,što su srpski privrednici ocenili kao “ćef Albina Kurtija, odnosno uvoz robe koja je njemu neophodna”.

Od prošle godine u srpskim prodavnicama nema nijednog proizvoda iz centralne Srbije, a ono malo zaliha što se u njima nalazilo, uglavnom u prehrambenim radnjama se brzo rasprodalo, a posebno su Albanci hrlili u srpske prodavnice u potrazi za “proverenom robom i proverenom tehnologijom”.

U proteklih skoro 16 meseci na Kosovo i Metohiju nije stizala čak ni beogradsk aštampa, a sve vreme su pultovi trafika zvrjali prazni.

(Politika)

Pročitajte više vesti

Erdogan: Izrael će pre ili kasnije platiti za genocid koji sprovodi već godinu dana

BiH: Četvrti dan katastrofalnih poplava, nastavlja se potraga za nestalima

Uhapšeni maloletnici koji su razbijali automobile u Novom Sadu

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare