Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Nebojše B. (52) zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela Zloupotreba službenog položaja.

Kako se navodi u saopštenju VJT, postoji opravdana sumnja da je Nebojša B, u svojstvu službenog vojnog lica zaposlenog u Vojnoj pošti Batajnica, kao zamenik realizatora za sprovođenje javnih nabavki, krivična dela izvršio u periodu od 17. jula 2023. godine do 30. oktobra 2023. godine.

On je, kako se sumnja, iskoristio svoj službeni položaj i pribavio korist za tri privredna društva i to jednom privrednom društvu u vidu zaključenja pravnog posla suprotno Zakonu o javnim nabavkama, a za druga dva privredna društva u vidu neopravdanog dovođenja u povoljniji položaj i isključivanja konkurencije radi obezbeđivanja pravnog posla.

(Tanjug)

Pročitajte više vesti

U beogradskom tužilaštvu saslušanje vozača koji je pod uticajem alkohola i kokaina prošao na crveno i udario drugi auto i dečaka koji je bio na pešačkom

Advokati upozoravaju na problematične izmene pojedinih odredbi ZKP

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare