Foto: Ministarstvo odbrane

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sa Njegovim Veličanstvom Kraljem Msvatijem III od Kraljevine Esvatini prikazu dela sredstava naoružanja i vojne opreme na Vojnotehničkom institutu.

Prikazu sredstava iz domaće odbrambene industrije prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednik Vučić istakao je da je sa ponosom upoznao Njegovo Veličanstvo sa najnovijim dostignućima srpske vojne industrije, kao i sa nekim od istraživačkih projekata koji se trenutno realizuju u VTI.

Razgovarali smo o daljim koracima na konkretizaciji saradnje, sa fokusom na inovacije i projekte koji bi mogli da doprinesu jačanju kapaciteta oružanih snaga obe zemlje, čime bi se naši odnosi i uzajamno poverenje dodatno učvrstili.

– Zahvalan sam uvaženom gostu na interesovanju koje je pokazao, uveren da ćemo ostvariti dobru vojno-tehnološku saradnju na obostranu korist – napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu.

Tokom obilaska, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović predstavio je izložena sredstva naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja i koja se proizvode za Vojsku Srbije.

Među njima su borbena oklopna vozila „Lazar-3“, „Miloš“, „MRAP“, modernizovana borbena vozila pešadije AB1/2, hibridni artiljerisko-raketni protivavionski sistem.

Prikazano je i streljačko naoružanje, bespilotne letelice “Pegaz”, bespilotni vazduhoplovi „vrabac“, dronovi samoubice, sredstva telekomunikacije, modularni OGANj, samohodne haubice 122 i 155 mm, raketni sistem “ALAS”, kao i daljinski upravljiva besposadna platforma „mali Miloš“, različite vrste municije i druga sredstva.

(Ministarstvo odbrane)

Pročitajte više vesti

Policija kod državljanina Mađarske pronašla 25 kilograma marihuane

Vučević čestitao članovima 16. godišnjicu osnivanja: Jedini program SNS su Srbija i bolji život svih građana, oglasio se i Vučić

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare