Foto: 192.rs
Infrastruktura železnica Srbije saopštile su da se u subotu, 12. oktobra u 22.40 sati, nepoznata lica presekla i oštetila kablove u železničkoj stanici Novi Beograd, na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad.

Navodi se da će zbog ovog oštećenja kablova vozovi između železničkih stanica Novi Beograd i Zemun saobraćati smanjenom brzinom, dok kvar na železničkoj infrastrukturi ne bude saniran.

U međuvremenu SrbijaVoz je na svom sajtu navela da vozovi između Novog Sada i Beograda usledsmetnji na infrastrukturnim kapacitetima kasniti sa polascima od 3 do 5 minuta.

– Vozovi će morati da saobraćaju smanjenom brzinom, jer je oštećenje kablova prouzrokovalo probleme u funkcionisanju ukupno osam skretnica na ovom delu pruge. Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije su na terenu, kako bi oštećeni kablovi u stanici Novi Beograd bili popravljeni i pruga ponovo osposobljena za redovan saobraćaj vozova. Kablovi su presečeni na kraju peronskog dela u stanici i očigledna je bila namera počinilaca ili da iseku i ukradu kablove ili da njihovim oštećenjem ponovo izazovu kašnjenje vozova na brzoj pruzi između Beograda i Novog Sada. – stoji u saopštenju Infrastruktura železnica Srbije.

Podsečaju i da se ovo dogodilo samo nekoliko dana nakon što su uspeli da sanira posledice krađe kablova na brzoj pruzi kod Stare Pazove.

– Ovakve krađe i oštećenja železničke infrastrukture, posebno na brzoj pruzi, predstavljaju ugrožavanje javne sigurnosti, i direktno mogu da ugroze bezbednost saobraćaja vozova, a na taj način i ljudske živote. Železnička stanica Novi Beograd pokrivena je video nadzorom, slučaj će biti prijavljen MUP-u i verujemo da će počinioci ovog vandalskog dela biti u najkraćem roku otkriveni, privedeni pravdi i adekvatno kažnjeni. Takođe, pozivamo i građane da obaveste državne organe ukoliko tokom noći primete bilo kakva sumnjiva kretanja u blizini pruge, kako bi se ovakva kriminalna dela sprečila. – kažu iz IŽS-a.

Oni upozoravaju i apeluju da se ne krade i ne uništava železnička infrastruktura i imovina, jer se na taj način, osim materijalnih šteta, ugrožava funkcionisanje i bezbednost saobraćaja vozova, što može dovesti do ljudskih žrtava.

192.rs

Pročitajte više vesti

Godinu i po dana i dalje ništa od hitne izmene zakona o oružju

Nezgoda u Lazarevcu: Ženu udario automobil dok je pretrčavala ulicu

Novak Đoković poražen u finalu Šangaja! Siner uzeo titulu i odložio “istoriju” najvećem svih vremena

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare