Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) traži od Dubravke Đedović-Handanović da podnese ostavku nakon što je utvrđeno da je obmanjivala javnost u pokušaju da diskredituje ekološke aktiviste Zlatka Kokanovića i Nebojšu Petkovića koji predvode proteste protiv rudnika litijuma u dolini Jadra, kao i zbog pritisaka na upravu Elektrotehničkog fakultete u Beogradu da iznesu pozitivno mišljenje o kopanju litijuma.

– Jučerašnje javno pismo meštana Gornjih Nedeljica pokazalo je brojevima parcela da je ministarka energetike izrekla tešku laž kada je rekla da imovina koju vođe protesta odbijaju da prodaju nije u zoni koju Rio Tinto otkupljuje” – izjavio je Vojislav Mihailović, predsednik POKS i poslanik u Skupštini Srbije.

– Za javno izrečenu laž u skupštinskoj raspravi motivisanu najnižim političkim pobudama ozbiljna ličnost sama podnosi ostavku, a ozbiljna politička organizacija razrešava i lustrira ministra. Jasno je da se ovde neće desiti ni jedno, ni drugo. U naprednjačkoj Srbiji, naprotiv, dekanati kolektivno podnose ostavke baš kao što je juče učinila uprava Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu zbog pritisaka da javno podrže projekat rudnika litijuma”- naglašava Mihailović.

192.rs

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare