Foto: Pres biro pokrajinske vlade
Sajam sporta i omladine otvoren je danas na Novosadskom sajmu pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada. Organizatori ove manifestacije su Gradska uprava za sport i omladinu, Gradski sportski savez, Savez za školski sport Novog Sada, Novosadski sajam i Savez udruženja „Novosadski omladinski forum“.

Na otvaranju Sajma obratio se pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da Novi Sad, pored toga što je bio Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, pokazuje danas da je i veliki grad sporta. On je naglasio da u oblasti sporta posebno mesto imaju najmlađi.

Sve je više ovde izlagača i sve više dece. Prošle godine je ovaj sajam dobio i pojačanje od strane omladine, a ove godine prisutni su i predstavnici Olimpijskog komiteta, što govori da je ovaj tim svake godine sve jači – istakao je sekretar Basta i poručio najmlađima da pronađu sport kojim će se baviti u životu jer je to pravi put.

On je naglasio i da će resorni sekretarijat i dalje podržavati ovu manifestaciju.

Sajam je otvorio ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić, koji je istakao da je Novi Sad grad koji ima razvijenu sportsku infrastrukturu i bogatu istoriju sportskih takmičenja.

Svi smo svojim prisustvom danas demonstrirali jedinstvo sistema sporta u Srbiji. Sport je odavno prestao da bude puka igra i zabava. Uvek je bio nešto što je razvijalo velika patriotska osećanja i važno sredstvo u okviru patriotskog i moralnog vaspitanja. Svi ćemo odavde izaći daleko motivisaniji da još napornije radimo na razvoju sporta u Srbiji – rekao je ministar Gajić.

Prisutnima su se obratili i članica Gradskog veća za sport i omladinu u Novom Sadu Tatjana Medved, pomoćnica ministra turizma i omladine Ivana Antonijević i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Sajam sporta i omladine otvoren je danas do 18 časova, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Pročitajte više vesti

U Novom Sadu uhapšena kriminalna grupa zbog utaje poreza, oštetili budžet za 109 miliona dinara

Ministar Đurić sa učesnikom oslobođenja Beograda Miloradom Rakićem

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare