Foto: RINA
Razbacan otpad tamo gde mu mesto nije još uvek je česta slika širom Srbije, i to zahvaljujući pojedinicima koji uprkos svim apelima još uvek nemaju razvijenu ekološku svest. Nasuprot onima koji bacaju i zagađuju, na svu sreću ima i onih kojima je čista životna sredina jedan od prioriteta.

Na više lokacija u Topoli održana je ekološka akcija „Zavrni rukave#12“, a u selu Belosavci čišćeno je seosko groblje. Međutim, zbog kiše koja je padala ceo dan i niske temperature, na zakazanu akciju odazvale su se samo tri žene, a jedna od njih je bila i organizator ovog događaja.

Foto: RINA

– Zajedno sa Udruženjem ‘Brest’ smo planirali ovu akciju i trebalo je da nas bude više, međutim zbog lošeg vremena na groblje sam došla samo ja i moje dve sestre. Nas tri smo pokazale da možemo zajedno da prkosimo i vremenu i lenjosti drugih. Prikupile smo mnogo nemarnosti drugih i bile ponosne što smo iza sebe ostavile čistije seosko groblje gde nam počivaju preci, naši pradedovi, čukundedovi. Iste smo loze i istog ponosa, hvala vam rode moj rođeni“, rekla je za RINU Marijana Andrić.

Foto: RINA

Njene sestre Slađana Jovanović i Bojana Vukajlović podržale su ovu akciju bez obzira na loše vremenske uslove i sve tri sakupile 22 džaka otpada.

RINA

Pročitajte više vesti

Aksios: Izrael će za nekoliko dana pokrenuti odmazdu na Iran

Danas nastavak suđenja klanu Veljka Belivuka: Svedoči svedok-saradnik Srđan Lalić

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare