192.rs
Novosadska opozicija podnela je novi zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o pojavi valjkastih crva (nematoda) u vodovodnoj mreži tokom avgusta.

U novom zahtevu traže da se na Skupštini grada formira komisija koja bi utvrdila sve činjenice o vodosnabdevanju u avgustu i predložila mere za poboljšanje kvaliteta vodosnabdevanja.

U predlogu opozicije navodi se da bi u komisiji bilo 11 članova, što znači da bi svaka odbornička grupa mogla da predloži svoje ljude, a njihov zahtev je i da u komisiji budu stručnjaci sa Prirodno-matematičkog fakulteta i druga stručna lica.

Oni su ponovili da Novosađani, zbog odnosa vrha gradske vlasti prema aferi sa valjkastim crvima, više ne veruju u kvalitet vode u gradskom vodovodu i da je ovo način da se problem reši, a potom preduzmu koraci kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

Opozicija očekuje i da će rad komisije omogućiti da se odredi ko je odgovoran za to što se desilo.

Zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine grada podnele su grupe “Nada za Novi Sad – Novi DSS – POKS”, “Kreni promeni Novi Sad”, “Srbija centar – Bravo Novi Sad”, “Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak”, “Stranke slobode i pravde i Pokret za preokret”, “Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Zeleno levi front”, “Grupa građana Heroji – Miša Bačulov” i odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

Ove odborničke grupe imaju 32 mandata, tako da mogu i sami da zakažu sednicu ukoliko ne bude sazvana.

Prethodni zahtev opozicije pre nekoliko nedelja predsednica Skupštine grada Dina Vučinić je odbila jer je bio pravno-tehnički neispravan.

192.rs

Pročitajte više vesti

Grad Novi Sad tvrdi da je voda iz vodovoda ispravna za piće

Oglasio se Vodovod o stanju vode u Novom Sadu

Stupile su na snagu nove više cene komunalija u Novom Sadu

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare