Foto: 192.rs
Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 1.500 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika.

MUP je potrebno 8000 policajca, 400 saobraćajnih policajca i 300 graničnih policajaca.

Po završetku obuke oni će biti raspoređeni u više policijskih uprava širom Srbije i to Beograd, Bor, Vranje, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Kikinda , Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Prokuplje, Smederevo, Sombor, Subotica, Sremska Mitrovica, Užice, Čačak i Šabac.

Najviše policajaca, gotovo trečina, traži se sa Beograd i to 380 polaznika za radno mesto policajca i 55 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda.

Potom sledi Novi Sad sa 85 slobodnih mesta, i to 55 za radno mesto policajca, 22 za saobraćajce, a osam za granične policajce.

U ostalim uprava uglavnom manje od 50 za policajca, saobraćajnog policajca ili graničnog policajca.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije ili oni koji imaju prijavljeno prebivalište najmanje godinu dana pre podnošenja prijave, bez prekida. Polaznici ne smeju da imaju manje od 18, ni više od 30 godina.

Prijava na konkurs podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta, u roku od 20 dana od današnjeg dana, 17. oktobra. Spisak potrebne dokumentacije možete pronaći OVDE.

Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku stiče mogućnost zaposlenja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uz uslov da najmanje pet godina ostane na radu u MUP ili da nadoknadi troškove stručnog osposobljavanja.

Polaznicima su u toku osnovne policijske obuke obezbeđeni smeštaj i hrana, kao i oprema za realizaciju nastavnih sadržaja.

Kažimo i da je u Sremskoj Kamenici, u istom Centru, početkom 2023. godine osnovana i Srednja policijska škola “Jakov Nenadović”. Ovu školu su već upisale tri generacije, ali se čeka novi Zakon o unutrašnjim poslovima kako bi bilo poznato kako će njihov status kao budućih policajaca biti regulisan, u odnosu na one koji su samo završili obuku.

192.rs

Pročitajte više vesti

Nastavlja se suđenje za slučaj Ribnikar, maloletni K.K. nastavlja da svedoči iza zatvorenih vrata

Nezgoda kod Gornjeg Milanovca: Sudarila se dva kamiona, a potom se zapalila

Teška nezgoda na autoputu kod Bagrdana, saobraćaj obustavljen u smeru ka Nišu

Pretplata
Obaveštenje
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
morekakodane
1 dan pre

Sta tu ima da se uci? Jel znas da se bijes? Odlicno, a sad udri po svom narodu. Eto diplome!