Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić uručio je prenosive personalne računare srpskom timu: Mihailu Jančeviću i Urošu Kostadinoviću iz Matematičke gimnazije u Beogradu, Milošu Milutinoviću iz Računarske gimnazije u Beogradu, kao i Nemanji Majskom iz Gimnazije “Veljko Petrović” u Somboru, koji su osvojili 10 medalja na tri međunarodna takmičenja iz informatike.

Srpski tim osvojio je medalje na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike u Aleksandriji, Olimpijadi iz veštačke inteligencije u Rijadu, kao i na Balkanskoj olimpijadi za učenike srednjih škola održanoj u Ohridu.

Računare je, na poziv Ministarstva, obezbedila kompanija A1 Srbija.

Ministar Ristić istakao je da je ponosan na naš tim, što je svojim radom i zalaganjem učinio za našu zemlju i ocenio da su uspesi dokaz da se predan i marljiv rad vrednuje i ceni.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, kako je naveo, ugovorilo je čitav niz aktivnosti sa Društvom matematičara Srbije sa ciljem osnaživanja mladih talenata i pružanja potpune podrške, kako bi se, prema njegovim rečima, obezbedili najbolji mogući uslovi u svim fazama pripreme za naredna takmičenja.

Ministarstvo je u septembru ove godine nagradilo učenike koji su ranije tokom godina osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima iz informatike, i počev od 1. januara naredne godine u potpunosti obezbedilo sredstva neophodna za realizaciju priprema i učešća naših učenika na međunarodnim takmičenjima iz informatike.

Ministar je zahvalio kompaniji A1 Srbija koja je posvećena efikasnoj i značajnoj podršci obrazovanju i digitalizaciji, i osnažuje sve generacije da napreduju. Direktor korporativnih poslova kompanije A1 Srbija Marko Jović poručio je da ova kompanija, doniranjem laptopova želi da podrži mlade ljude kako bi mogli da koriste digitalne alate potrebne za dalje obrazovanje.

(RTV)

Pročitajte više vesti

Orban: Tražiću od Makrona i Šolca da otpočnu pregovore sa Rusijom

Linta: Pokrenuti aktivnu i plansku borbu za istinu o masovnom stradanju srpskog naroda

Borelj kritikovao odluku SAD da daju 30 dana Izraelu da poboljša situaciju u Gazi

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare