Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković posetila je Bečej, gde je sa predsednikom Opštine Vukom Radojevićem obišla Gradsko pozorište, Ekonomsko – trgovinsku školu, kao i vrtić „Labud Pejović“, i razgovarala o projektima i investicijama u narednoj budžetskoj godini koji će biti podržani iz pokrajinskog budžeta.

„Svrha ove posete je priprema za budžet 2025. godine, jer nam je namera da u direktnom kontaktu sa predsednikom Opštine i građanima vidimo koji su njihovi prioriteti i potrebe“, izjavila je Maja Gojković.

Dogovorena je rekonstrukcija Gradskog pozorišta, kao centralne ustanove kulture u Bečeju, a reč je i jednoj od najstarijih zgrada u ovoj opštini.

Očekuje se izrada projektno-tehničke dokumentacije za unutrašnju i spoljašnju rekonstrukciju Pozorišta u vrednosti od 102 miliona dinara.

„Nakon ulaganja Ministarstva kulture na čijem sam čelu bila, došlo je vreme da Pokrajina uloži sredstva u rekonstrukciju i adaptaciju ovog objekta kulture, jer se ovde održava društveni život građana“, istakla je Gojkovićeva.

Predsednica Gojković obišla je i Ekonomsko-trgovinsku školu u kojoj je uz podršku Pokrajinske vlade rekonstruisan krov.

Urađena je i projektno-tehnička dokumentacija za sanaciju prizemlja dok je prvi sprat rekonstriusan i priveden nameni.

„Potrebno je ulaganje u ovu školu i u mlade ljude koji su se opredelili za konkretna zanimanja“, naglasila je Gojkovićeva.

Predsednica Gojković obišla je danas i objekat Predškolske ustanove „Labud Pejović“, i tom prilikom je upoznata sa prioritetima – potrebnom rekonstrukcijom fiskulturne sale i krova, kao i objekta u kom su smeštene jaslice.

U PU Bečej u toku je i realizacija investicije ugradnje solarnih panela – zajednički projekat Pokrajine i lokalne samouprave.

„Možemo da se pohvalimo podrškom Pokrajinske vlade, a danas smo delegirali i nove projekte naše opštine. Ova poseta pokazuje razumevanje potreba građana naše opštine“, izjavio je predsednik Opštine Bečej Vuk Radojević.

Radnoj poseti prisustvovali su pokrajinski sekretar za eneregetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković.

192.rs

Pročitajte više vesti

Đurić: Vrednost izvoza Srbije u Kinu 6,6 milijardi dolara

Sutra u Beogradu poslovni forum Srbija – Turska, prisustvuju Vučić i Erdogan

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare