LSV
Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani će inicirat održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina na temu rada kineske fabrike guma Linglong.

Oni su ocenili da je “Vlast i njen prvi čovek, Aleksandar Vučič, izabrali su baš današnji dan, petak 13, da ovo preduzeće svečano otvore. Kao da se smeju građanima Zrenjanina.”

Ligaši navode da žele da se Linglongu najzad progovori otvoreno i da izabrani predstavnici građana, odbornici, čuju sve o potrebnim dozvolama za izgradnju postrojenja ove
fabrike, o poštovanju ekoloških standarda, o zaštiti prava radnika u preduzeću jer puno toga u vezi izgradnje Linglonga od početka bilo pod debelim velom tajne.

“Odbornici Skupštine grada imaju pravo da znaju sve detalje o funkcionisanju ove velike kineske fabrike guma. Takođe, tražimo od gradonačelnika Sima Salapure da, snagom autoriteta svoje
funkcije, odbornicima Skupštine grada Zrenjanina svake nedelje obezbedi uvid u merenja zagađenosti vazduha, zemlje i vode u okolini fabrike Linglong, kao i u gradu i okolnim naseljenim mestima.” – navodi LSV.

Oni su dodali i da neće dozvoliti da se građanima Zrenjanina posle vode oduzmu i vazduh i zemlja.

192.rs

Pročitajte više vesti

Ministar Gašić otvorio 59. manifestaciju “Župska berba 2024”

AMSS upozorava vozače: Mokar kolovoz i smanjena vidljivost veći deo dana

Jak ciklon utiče na vreme u regionu: Jesenji dani pred nama, kišoviti i hladni

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare