Narednih dana će jaka ciklonska aktivnost uticati na vreme u našem regionu. Sledi nam nekoliko kišnih i hladnih dana, kišobrani će nam biti neophodni sve do utorka.

Naoblačenje sa zapada je zahvatilo zapadnu polovinu Srbije i u mnogim mestima ima kiše. Sredinom dana će se oblaci brzo premeštati ka istoku, donoseći padavine i drugim krajevima. Delimično sunčano i suvo danas će biti samo na krajnjem jugoistoku i istoku.

Posle podne će biti uslova za razvitak grmljavinskih oblaka. Vetar danas promenljiv. Pre podne pojačan južni, posebno u košavskom području. Posle podne, uz prodor hladnog fornta, vetar u skretanju na severni. Hladni front će najpre zahvatiti Vojvodinu pa će tamo maksimalna temperatura biti ispod 15 stepeni.

Na jug hladni vazduh stiže tek uveče, pre toga, maksimalna temperatura će biti i do 26 stepeni.

Vreme narednih dana jesenje, kišovito i hladno. Za vikend i početkom iduće sedmice očekujemo česta naoblačnja sa kišom, na visokim planinama čak sa susnežicom. Ukupno se očekuje da u naredna četiri dana napada preko 50l kiše u pojedninim mestima. Maksimalna tempratura će narednih dana biti ispod 20 stepeni, ponegde čak ispod 15. Duvaće umeren i jak severozadpni vetar.

N1.rs

Pročitajte više vesti

Kina gradi najvišu svetsku meteorološku stanicu BeiDou

Novak Đoković igra na oproštajnom meču Huan Martina Del Puerta

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare