Foto: Pixabay
Francuski premijer Mišel Barnije kazao je da neće podići porez za većinu poreskih obveznika, iako će oni najbogatiji morati pomoći u zatvaranju rupe u budžetu samo dan nakon što je predstavljena nova francuska vlada pod njegovim vodstvom.

Njegov najraniji i najzahtevniji zadatak biće sastavljanje budžeta za 2025. godinu, u vreme kad se Francuska bori s obuzdavanjem rastućeg budžetskog deficita.

“Neću dalje dizati poreze Francuzima, ni najskromnijima, ni radnicima, ni srednjoj klasi. No ne mogu isključiti najbogatije iz nacionalnih nastojanja da popravimo situaciju”, kazao je Barnije.

Barnije, koji je bio vodeći pregovarač Evropske unije za Bregzit, takođe je rekao da je otvoren promenama u Makronovoj penzionoj reformi, no da bilo kakve promene ne bi trebale podrivati finansije penizonog sistema.

Kao primer je naveo da se želi kvalitetnije pozabaviti poteškoćama zaposlenih majki kroz njihov dugački radni staž te da je otvoren za predloge poslodavaca i sindikata.

Barnije je takođe obećao pragmatične mere za ograničenje imigracije.

“Treba nam evropski odgovor. Trebalo bi da delujemo i kod kuće”, rekao je Barnije. “Trebamo se strože pozabaviti problemom imigracije.”

Izvor: SEEbiz

Pročitajte više vesti

RHMZ upozorava: Evo kada stiže vrh talasa rasta Dunava

Vanredne mere u Hrvatskoj: Stiže vrhunac vodenog talasa

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare