autobusi.net
Građanski pokret Bravo postavio je javna pitanja novosadskoj vlasti o nabavci polovnih autobusa.

Oni su podsetili da je prošlo skoro dva meseca otkako su tri polovna autobusa, stara 17 godina, stigla u GSP Novi Sad, te da se prema dostupnim informacijama još 11 autobusa nalazi na farbanju u Ubu. Javnosti je i dalje nepoznato s kim je sklopljen ugovor o donaciji i pod kojim uslovima.

“GP Bravo zato postavlja nekoliko ključnih pitanja direktoru GSP-a i gradonačelniku Đuriću: Ko je omogućio dolazak autobusa u Novi Sad? Po kojoj ceni i pod kojim uslovima su uvezeni? Koji je motiv iza ove donacije?” – navode u saopštenju.

Dodaju i da, s obzirom na informacije da se jedan autobus iz ove grupe od 15 polovnih autobusa iz Švajcarske već sada nalazi i saobraća u Prištini, otvara se sumnja da je reč o saradnji s kriminogenom osobom poznatom po poslovima s Gradom Novim Sadom, koja posluje i u Srbiji i na Kosovu.

Zbog toga pitaju i da li Novi Sad ponovo posluje s tom osobom.

Bravo napominje da saradnja s pojedincima s kriminalnim dosijeima dodatno narušava poverenje javnosti i ukazuje na to da se problemi i gubici u GSP-u neće skoro rešiti. Sve ukazuje na to da se planira da se urušen javni prevoz ustupi “donatoru autobusa” kroz koncesiju – stoji u saopštenju.

Bravo smatra da građani Novog Sada zaslužuju odgovore na ova pitanja, jer je stanje u gradskom prevozu alarmantno, a promena direktora u GSP-u ne uliva optimizam, jer novi direktor nema iskustvo u oblasti saobraćaja.

192.rs

Pročitajte više vesti

U Ubu ofarbani čekaju 17 godina stari polovni autobusi za gradski prevoz Novi Sad (FOTO)

Potpuna obustava rada u školama 1. novembra, od 4. skraćeni časovi

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika: U belom štrajku učestvuje više od 10.000 nastavnika

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare