Foto: N1

Ekološke organizacije nastavljaju borbu protiv iskopavanja litijuma u Srbiji i to blokadom puta, koja je danas počela u Šapcu u 14 časova i trajaće do 15 sati.

Ekološki aktivisti „Ne damo Jadar“ i SEOS održali su i prošle subote jednočasovne blokade u Gornjim Nedeljicama i Preljini pošto Skupština Srbije nije usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarenju i geološkim istraživanjima, prenosi N1.

„To nam ostaje, pošto smo sve institucionalne borbe iskoristili, istrošili i videli da ova vlast nema sluha, jer je uzela institucije pod svoje i radi šta hoće. Kada smo mi u pitanju, institucije su veoma brze, ali kada za naše krivične prijave ili tužbe nemaju sluha. Tako da, naša je građanska obaveza da branimo Srbiju i, kada institucije ne rade svoj posao, moramo da izađemo na ulicu, da protestujemo, da blokiramo, jer to nam je još jedino preostalo“, rekao je Kokanović u četvrtak.

Preneo je da će blokada biti na zaobilaznom putu, na skretanju za Jevremovac.

I opozicione stranke u Šapcu najavile su da će organizovati blokadu magistralnog puta kroz Šabac u znak podrške borbi Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) i udruženja Ne damo Jadar protiv najavljenog iskopavanja litijuma.

„Šabačka opozicija okupila se po pitanju borbe protiv kopanja litijuma u Srbiji. Jedinstveni su u stavu protiv litijuma i želji da brane volju većinskog naroda koji je protiv uništenja Jadra i Mačve. Ovom blokadom opozicija daje punu podršku SEOS-u i Ne damo Jadar„, saopštila je stranka Zajedno posle sastanka predstavnika opozicije 24. oktobra u Šapcu.

(Nova.rs)

Pročitajte više vesti

Iran saopštio da ima pravo i dužnost da se brani nakon izraelskog napada

Od 1. novembra obavezna upotreba zimskih guma i opreme

Automobilom udario u krdo divljih svinja na putu Kragujevac–Batočina

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare