Foto: Michaela Stache/AFP/Getty Images
Fudbalska javnost na Ostrvu je na nogama – Tomas Tuhel postaće novi selektor fudbalske reprezentacije Engleske!

Nekadašnji trener Čelsija, sa kojim je osvojio Ligu šampiona pre tri godine, dogovorio je sve uslove saradnje i uskoro će preuzeti selekciju Tri lava, objavio je pod vinjetom “ekskluzivno“ britanski Tajms. Kako je objavljeno, zvanična objava se očekuje do kraja sedmice.

Tuhel će postati legitimni naslednik Gareta Sautgejta i prvi nemački stručnjak na klupi Engleske. To znači da će posle ove reprezentativne akcije da se završi privremeni rad Lija Karslija koji je napustio klupu mlade selekcije Engleske dok se ne pronađe trajno rešenje za Sautgejta. Dugo su vagali u Savezu i na kraju izabrali čoveka koji je Čelsiju doneo poslednje velike uspehe.

Nemac je bez posla otkako se rastao sa Bajernom na kraju prošle sezone. Na njegovom dovođenju insistirao je generalni direktor Saveza Mark Bulingem, zajedno sa tehničkim direktorom Džonom Mekdermotom. Oni su smatrali da je Tuhel idealno rešenje za jednu od vodećih evropskih i svetskih reprezentacija, s obzirom da se radi o treneru koji ne samo da ima težinu uspeha, već je bio i tražen tokom proteklih meseci među najvećim klubovima.

On je, navodno, otvorio vrata mogućnosti da počne da se bavi selektorskim pozivom još u julu, samo tada nije bilo mesta dogovoru između dve strane. Sada je posao ipak dogovoren. Drugi ostrvski mediji su nešto prizemniji u najavama, jer pišu da Tuhela i Savez čekaju ključni razgovori tokom sedmcie, ali se zaključuje da je sve maltene jasno i da će postati novi selektor Engleske.

(Mocart Sport)

Pročitajte više vesti

Stojković pred Španiju: Moramo iskoristiti trenutak kada Španci stoje visoko

Kilijan Mbape optužen za silovanje

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare