Fudbaleri Borca iz Banjaluke ostvarili su istorijsku pobedu u Ligi konferencija, savladavši APOEL na Kipru sa minimalnih 1:0 i tako nastavili sjajan niz nakon osvojenog boda protiv Panatinaikosa u prvom kolu (1:1).

Pobedonosni gol postigao je Stefan Savić, vezista Borca sa austrijskim pasošem, koji je u 63. minutu centrirao sa leve strane, a lopta je, bez ikoga da je dotakne, završila u mreži domaćina.

Iako je APOEL dominirao u većem delu meča, nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol Filipa Manojlovića. Njihova najveća šansa došla je u 24. minutu kada je Radosav Petrović zatresao mrežu, ali je pogodak poništen nakon intervencije VAR-a zbog ofsajda.

Manojlović je briljirao u 32. minutu zaustavivši opasan šut domaćih, dok su i u 43. minutu domaći imali šansu, ali je Mejers ispravio grešku saigrača i sprečio zicer za El Arabija.

Borac je imao još nekoliko prilika, a najbolju je propustio Stojan Vranješ u 80. minutu, kada nije uspeo da savlada golmana APOEL-a. Uprkos napetoj završnici, Borac je sačuvao prednost i sada ima četiri boda u grupi.

Naredna utakmica Borca je protiv Vikingura u Rejkjaviku, dok će APOEL, sa samo jednim osvojenim bodom, u sledećem kolu ugostiti Fiorentinu.

hotsport.rs

Pročitajte više vesti

Održan protest protiv eksploatacije litijuma u Čačku, najavljena nova okupljanja i blokade (FOTO, VIDEO)

SNS obeležio 16 godina u Vršcu

Razbijen međunarodni lanac internet prevara vezanih za kriptovalute sa 120 žrtava i štetom od 12 miliona evra

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare