Foto: AP
Lukas Podolski, legendarni nemački fudbaler i bivši igrač Arsenala, zvanično se oprostio od fudbala na emotivnoj ceremoniji pred 50.000 navijača u rodnom Kelnu. U spektakularnom oproštajnom meču na Rajn Enerdži stadionu, Podolski, sada 39-godišnjak, predvodio je svoj “Team Poldi” do pobede od 5:3 nad ekipom iz Kelna, postigavši i uvodni gol.

Podolski je posle utakmice primio ovacije publike, a emocije su ga savladale dok se obraćao navijačima. – Na terenu je sada gotovo, ali sigurno ćemo se videti van njega – bilo na tribinama ili negde na putu – izjavio je Podolski, dodajući da mu je bila čast još jednom nositi dres Kelna pred punim stadionom.

U meču su učestvovale brojne fudbalske legende, uključujući Matsa Humelsa, Manuela Nojera i Pera Mertesakera, dok su večer upotpunili i bivši selektor Nemačke Joakim Lev i trener Barselone, Hansi Flik.

Podolski je proveo tri godine u Arsenalu, osvojivši FA kup 2014. godine, i tokom svoje karijere odigrao je 82 utakmice za londonski klub, postigavši 31 gol uz 15 asistencija. Sa 49 golova nalazi se na mestu trećeg najboljeg strelca u istoriji Nemačke sa kojom je bio svetski prvak 2014.

Pored Arsenala nastupao je za Keln, Bajern, Inter, Galatasaraj, Vitsel Kobe, Antalijaspor i poljski Gornik Zabrze. Pored fudbala poznat je po svom lancu brze hrane “Manal Doner” u Kelnu, a procenjuje se da njegovo bogatstvo iznosi impresivnih 177,5 miliona funti.

(S.G)

Pročitajte više vesti

VIDEO: Nadal najavio odlazak u penziju

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare