Foto: JV-S. Marković
Od ukupno 27 žalbi koje je niška opozicija predala Višem sudu u Nišu na rešenja Gradske izborne komisije da su prigovori nerazumljivi i neosnovani, Sud je usvojio za sada 13 žalbi i vratio ih GIK-u na ponovno odlučivanje.

Usvojene su žalbe za biračka mesta 4, 7, 18 i 50 na Medijani, 1, 24, 25, 36, 37 i 48 na Paliluli, biračko mesto 13 u Panteleju, kao i biračka mesta 5 i 36 na Crvenom Krstu.

U rešenjima koje je doneo Viši sud navedeno je da GIK podnosicima prigovora prilikom predaje nije ukazao da su prigovori nerazumljivi, niti ih obavestili na koji način da urede podnete prigovore, što je, kako su rekli iz Suda, bila zakonska obaveza.

Iz opozicije kažu da ukoliko usvojene žalbe, Gradska izborna komisija ponovo odbije ili odbaci, što je bio slučaj prilikom prvih rešenja, opozicija će ponovo imati rok od 72 sata da uputi žalbe Višem sudu.

Ukoliko ih Viši sud ponovo bude usvojio i vratio GIK-u na ponovnu odluku iz opozicije kažu da će u slučaju novog odbijanja zatražiti meritorno odlučivanje, odnosno da konačnu odluku donese Sud.

Rok GIK-a za svaki prigovor je 10 dana od trenutka kada Viši sud donese odluku.

(Južne vesti)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare