Foto: Printscreen

Pripadnici MUP-a Republike Srpske danas sprovode akciju „Roleks”, u okviru koje je do sada uhapšeno 10 osoba koje se sumnjiče za prodaju droge, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske Na osnovu naredbe Suda BiH, u toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata i prevoznih sredstava na 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Reč je o akciji koja se sprovodi na osnovu razmene operativnih informacija sa Evropolom s ciljem procesuiranja većeg broja lica koja su od kraja 2019. do početka 2021. godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašćeno prodavala drogu na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja zapadnog Balkana, prenosi Srna.

Nad uhapšenima je u toku kriminalistička obrada. Akciju „Roleks” sprovodi Uprava MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet uz podršku Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, prenosi Tanjug.

Akcija se sprovodi u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH i MUP-om Livanjskog kantona, a sve mere i radnje se preduzimaju pod nadzorom Tužilaštva BiH.

(Politika)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare