Nakon današnjeg dešavanja na novosadskom sajmu, SNS je dala saopštenje koje vam prenosimo u celosti: 

– Ovim putem ovaveštavamo sve medije i sve nadležne institucije Republike Srbije, pogotovo Misiju ODIRa, da je dana 02. juna 2024. u vremenskom periodu oko 13 časova grupa lica izvršila brutalan i rušilački napad na javnu imovinu Novosadskog sajma i to na prostorije koje je legalno i legitimno zakupila Srpska Napredna stranka a na kojoj lokaciji se nalazi kol centar ove stranke. Ovaj kol centar radi i funkcioniše tradicionalno na ovoj lokaciji što je opšte poznata stvar više godina i posluje potpuno u skladu sa svim Zakonskim propisima Republike Srbije.

Vandali i kriminalci, njih oko 100, pokušali su da provale u predmetne prostorije kom prilikom su razvaljivali vrata, i uništavali sve pred sobom. Predvođeni Mišom Bačulovim, Brajanom Brkovićem i Miranom Pogačarom isekli su struju u predmetnim prostorijama na Novosadskom sajmu i na taj način ugrozili živote svih prisutnih na premetnoj lokaciji što je direktan teroristički čin i uništavanje elektrodistribucione mreže Republike Srbije.

Predmetni prostor zakupljen je u svemu u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti Republike Srbije potpuno u skladu sa ovim Zakonom. Kao dokaz tome prilažemo kopiju Ugovora za zakup sala u Kongresnom centru Novosadskog sajma koji prostor je legalno zakupila Srpska napredna stranka Gradski odbor Novi Sad.

Upozoravamo nadležne institucije i opštu javnost, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, naročito Kancelariju OEBSa za demokratske institucije i ljudska prava da je u Novom Sadu trenutno na snazi brutalan napad na građane i imovinu Republike Srbije i zahtevamo da se sa ovim kriminalnim aktivnostima prestane odmah i da institucije zaštite građane.

Budući da je SNS ovakvim divljaštvom onemogućena da sprovodi potpuno zakonitu aktivnost rada kol centra obaveštavamo javnost da ćemo radi zaštite života naših građana i imovine Republike Srbije obustaviti rad kol centa SNS na predmetnoj lokaciji uz apel da vandali ni slučajno ne pokušaju da ugroze živote naših aktivista. Takođe tražimo da tužilaštvo hitno reaguje i zaštiti građane Republike Srbije od divljaka i kriminalaca predvođenih nasilnikom Bačulovim, Brkovićem i Pogačarom – stoji u saopštenju.

192.rs

Pretplata
Obaveštenje
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
NS građanin
1 mesec pre

Jedini i pravi pritom legalni kriminalci su na vlasti već dugi niz godina…

Oli
1 mesec pre

Onda bi bi SNS-ovci trebali odavno da budete iza rešetaka. Ok, ne baš svi, ali glavni huškači da.

Popokatepetl
1 mesec pre
Odgovor  Oli

Svi, i vodonosa bre!

Popokatepetl
1 mesec pre

Hahahaha, a sta je sa onim delom zakona da se dan pre i na dan izbora ne smeju zvati glasaci? Cuj legalni call centar… Gamad!