U Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu za 18. jun zakazan je početak suđenja četvorici optuženih da su kao članovi grupe organizovali transport kokaina iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Srbije.

Na pripremnom ročištu će tužilac pročitati optužnicu, branioci će izneti svoje dokazne predloge, a optuženi će se kratko izjasniti o krivici.

Optuženi u ovom slučaju su Slobodan Kostovski, Nikola Stojadinovic, Nebojša Subin i Bojan Kopitović.

Oni se optužnicom terete da su kao organizovana kriminalna grupa od marta 2022. do 24. avgusta prošle godine izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U internacionalnim vodama, na Atlantskom okeanu u jedrilici je 24. avgusta prošle godine zaplenjeno oko dve tone kokaina, a jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, kako se sumnja Kostovski, koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica.

Ova organizovana kriminalna grupa je u navedenom periodu organizovala transport kokain radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu (to su bili Čeh i Ukrajinac).

(RTV)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare