Foto: Starsport
Reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović izjavio je da se ekipa od dolaska u Nemačku priprema za duel sa Engleskom, prvi meč „orlova“ na predstojećem Evropskom prvenstvu (nedelja 16. jun, 21.00).

Jedan od najboljih fudbalera na pripremnim utakmicama protiv Austrije i Švedske smatra da je neophodno da se poboljša „timska defanzivna igra“ kako bi Srbija mogla da očekuje dobre rezultate na šampionatu Starog kontinenta.

Iza nas su četiri godine zajedničkog rada, pokazali smo da igramo dobar fudbal i na gol više. Primali smo više golova, nego što bi trebalo. Pojedine utakmice mogli smo da pobedimo, ali nedostatala nam je timska defanzivna igra. Možemo da ugrozimo svakoga i imamo snage za to – rekao je Pavlović.

On veruje da će Srbija postići u Nemačkoj bolje rezultate nego na Mundijalima u Rusiji i Kataru.

Potrudili smo se da ispravimo greške i iz poslednjeg perioda. Učestovavali smo na najjačim turnirima, međutim, nismo bili na očekivanom i zahtevanom nivou. Sada je velika razlika, uz bolju pripremu, verujem da će i naši rezultati biti mnogo bolji. Radili smo individualno, takođe, nadam se lepim vestima iz Nemačke. Poveli smo mnogo više vremena zajedno, imali i dve pripremne utakmice, sasvim dovoljno da radimo na tim stvarima. Igrali smo na gol više, dosta ofanzivno. Postarali smo se i da ofanzivni igrači pomažu nama, u poslednjoj liniji. Tim mora da se napada i brani, u tome je ključ trijumfa – objasnio je defanzivac RB Salcburga, a zatim otkrio šta je selektor Stojković rekao igračima na prvom sastanku po dolasku u Nemačku:

Predstavio nam je plan i cilj, kako razmišlja. Prvi cilj je iskorak iz grupe. To je moguće, potrebno je samo da budemo tim. Pokazali smo više puta da imamo snagu. Lično, očekujem da se spustimo dole i branimo gol zajedno. Hoćemo da igramo naš fudbal, napadački i postižemo golove. Biće nam potrebne obe stavke.

On se slaže sa Nemanjom Gudeljom da Srbija protiv Engleza mora da igra presing ispred gola rivala.

Opcija sa četvoricom u poslednjoj liniji ostaje otvorena, koristićemo je u budućnosti, ali, uigraniji smo u formaciji sa trojicom štopera. Stvarno ne znam ko će na teren protiv Engleske.

Reprezentacija Srbije prvi meč na prvenstvu igra 16. juna protiv Engleske (21.00), potom se u četvrtak 20. juna sastaje sa Slovenijom (15.00), a poslednji rival u Grupi C je Danska (25. jun, 21.00).

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare