Foto: Printscreen

Prvi rafal nemačkih vojnika posle Drugog svetskog rata u našoj zemlji ubio je dva Srbina u centru Prizrena, Slavka i Žarka, u koje su ispalili preko 220 hitaca.

Kako bi spasili svoje živote od terorista OVK, mnogi civili su odlazili sa Kosova nakon povlačenja Vojske Jugoslavije. Dva srpska civila su se u žutoj “Ladi” približavala nemačkom punktu koji se nalazio u centru grada.

Nemci u “strahu” od ta dva civila ispaljuju metak upozorenja u vazduh kako bi ih zaustavili. Iako su se izbezumljeni civili zaustavili, toga trenutka nemački oficir iz sastava KFOR-a, David Ferk, daje komandu za otvaranje vatre. Nemci su hladnokrvno otvorili žestoku vatru na Slavka Veselinovića i Žarka Andrijevića.

Vatru otvaraju iz mitraljeza MG3 (njegov poznati zvuk preovladava u videu) sa tenka Leopard 2, vojnici i padobranci iz svojih pušaka Heckler&Koch G3, čak i oficir David Ferk iz svog pištolja.

Nemci su ispalili preko 220 metaka na automobil “u strahu” od 2 civila koja su bila u njemu. Ni to nije bilo dovoljno, pa je jedan od nemačkih padobranaca u panici tražio još municije kako bi nastavio pucati po civilima.

Nemačka vatra je bila toliko jaka da je pogurala automobil unazad. Vozač je na licu mestu poginuo, dok je suvuzač sav izranjavan u bolovima tražio pomoć, koju su nemački vojnici pružili tek nakon nekoliko minuta, jer su se “bojali prići” automobilu, tako da je suvozač iskrvario i ubrzo preminuo.

Pucnjava po automobilu trajala je 20 minuta. Nemački oficir David Ferk dobio je zlatnu medalju za ovaj događaj.

Artem

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare