U Novom Sadu danas je održano još jedno ročište povodom navodne otmice Gorana Cvijetića, osmunjičenog za ubistvo Teodore Kaćanski, ali i za nekoliko pokušaja ubistva u Novom Sadu.

Na početku je Konstatovano da su od pozvanih lica pristupili javni tužilac Rajko Vukosavljević, okrivljeni Goran Kovačević sa braniocem advokatom Draganom Čolićem, okrivljeni Dalibor Bogdanović sa braniocem advokatom Goranom Karadarevićem, okrivljeni Nenad Stević sa braniocem advokatom Milanom Latinovićem, okrivljeni Bosnić Božidar sa braniocem advokatom Aleksandrom Bodlovićem, svedok Bojadić Borjan i svedok Čekić Mirko.

SVEDOČENJE SVEDOKA, POLICAJCA BORJANA BOJADIĆA

– Ja znam zašto sam danas pozvan kao svedok, ja sam kod tužioca dao iscrpan iskaz u vezi ovog događaja, a s obzirom da je to bilo neposredno nakon događaja, ja u potpunosti ostajem pri onome što sam rekao tada u svom iskazu i jedino što bih sada hteo da napomenem, ukoliko bi bilo nekih pitanja, hteo bih da se ogradim jer je od tada prošlo već sedam godina – izjavio je Bojadić na početku i nastavio je

On je dodao da se ne seća da li je tada bio na mestu rukovodica Grupe za suzbijanje krvnih, seksualnih i saobraćajnih delikata ili je bio samo deo te grupe, dodajući da mu je tada nadređeni bio Slobodan Drmanac, načelnik OKP Novi Sad.

Na pitanje zašto je nakon razgovora sa okrivljenim Nenadom Stevićem prvo pozvao policiju na broj 192, a ne svog nadređenog, rekao je da je procenio da je tako bolje zbog hitnosti situacije.

Inače, okrivljeni Stević je kritičnog dana saznao za kretanje Gorana Cvijetića za kog je osnovano sumnjao da je Teodorin ubica, i pozvao je Bojadića koji je radio na tom slučaju da ga obavesti o kretanju, te je Bojadić odmah pozvao 192 i obavestio dežurni centar o slučaju, nakon čega je po njegovim rečima obavestio i nadređenog Slobodana Drmanca.

Bojadić je izjavio da u toku više telefonskih poziva koji je razmenio sa okrivljenim Stevićem, nije bio blizu lica mesta, već je bio u automobilu na putu i vraćao se iz Beograda. On kaže da je pitao Stevića da li on lično prati kretanje, na šta mu je Stević rekao da on nije tamo i da čeka drugare da mu sve jave.

– Kada mi je Stević to javio pozvao sam dežurnu službu, jer je mnogo brže u hitnim situacijama pozvati dežurnu službu, a ne Slobodana Drmanac koji je tada bio načelnik novosadske policije i moj neposredni starešina – rekao je Bojadić i dodao

– Nakon razgovora sa dežurnom službom pozvao sam Stevića da ga pitam ima li šta novo, ali mi je on rekao da ide da se vidi sa nekim i da će mi javiti, nakon toga nismo imali više komunikacije- naveo je ovaj svedok.

Predsednica veća sudija Sanja Perić odbila je pitanje okrivljenog Nenada Stevića da li je oštećeni prilikom razgovora u policijskoj stanici priznao ubistvo njegove Teodore , pitanje je odbijeno, jer informativni razgovor u policiji ne može da se koristi na sudu.

Sledeće ročište zakazano je 12. septembar, kada će biti isipitan i Goran Cvijetić, koji se sumnjiči za Teodorino ubistvo, a koji je navodno otet. 

192.rs

 

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare