Foto: 192.rs
U toku predizborne kampanje u Baču, grupa građana “Moj Bač – Slobodan za sve”, tvrdi da je napadnuta od strane SNS aktivista u ovom mestu. Oni su se nakon događaja koji se odigrao na pijaci u Vajskoj obratili javnosti sa saopštenjem, koje prenosimo u celosti: 

Danas je grupa građana “Moj Bač – Sloboda za sve!” održala promotivni skup na pijaci u Vajskoj, predstavljajući svoju listu pred žiteljima ovog mesta. Dok je nosilac naše liste, Zdravko Vulin Đađe, govorio našim sugrađanima, suočili smo se sa očiglednom opstrukcijom od strane aktivista Srpske napredne stranke (SNS).

Naime, dok se Vulin obraćao prisutnima, aktivisti odlazeće SNS vlasti parkirali su kombi ispred našeg štanda i trubili u sirenu, pokušavajući da ometu njegov govor i spreče građane Vajske da čuju naše poruke. Nakon što su naši članovi i simpatizeri zatražili da se kombi vozilo pomeri, tzv.koordinator SNS za Bač, Dragan Bračika, predvodio je grupu od dvadesetak naprednjaka koji su nasilno nasrnuli na jednog od naših kandidata za lokalne izbore. Bračika se uneo našem kandidatu u lice s jasnom namerom da izazove incident.

Samo zahvaljujući brzoj reakciji naših roditelja, prijatelja i građana, koji su napravili “živi zid” između naprednjaka i naših članova, sprečen je ozbiljniji incident i eskalacija nasilja.

O ovom neprihvatljivom i sramotnom činu odmah je obaveštena policija, a naši aktivisti će dati zvanične izjave o celokupnom događaju.
Očigledno da im mije bilo dovoljno što cepaju sve naše predizborne plakate i preko svojih podobnih medija vode kampanju protiv nas, da pozivaju ratnog veterana sa nase liste i nude mu stalan posao, ukoliko napusti nasu listu, pa su počeli i fizički da nas napadaju. To jasno pokazuje koliko su SNS i njeni predstavnici raspoloženi za politički dijalog, da čuju drugačije mišljenje i jasno pokazuju građanima šta mogu da očekuju ako bi oni nastavili da vladaju opštinom Bač – ogoljenu silu protiv svakog ko ne misli kao oni.

Ovo je neuspešan pokušaj zastrašivanja aktivista i kandidata liste “Moj Bač – Sloboda za sve!” i pokazuje političku nemoć SNS-a da na konstruktivne kritike odgovori argumentima. Gde god se okrenemo, u Vajskoj ali i čitavoj opštini Bač, vide se rezultati njihovog lošeg rada.

“Moj Bač – Sloboda za sve!” će nastaviti da se bori za pravo na javno političko delovanje, za slobodu mišljenja i govora, za slobodne izbore i za svakog građanina opštine Bač. Tu gde je sloboda, za strah nema mesta. Uvereni smo da će 2. juna na lokalnim izborima građani opštine Bač pokazati šta misle o nasilnicima, da nemaju straha i da će glasati za slobodu i slobodan Bač.

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare