Foto: RINA
U Osnovnoj školi “Jovan Dučić” na Novom Beogradu danas se neće održavati nastava, zbog  jučerašnjeg incidenta kada je majka jednog učenika fizički napala nastavnicu biologije, koja je zatim,sa teškim povredama prevezena u bolnicu, prenosi Kurir.rs

Novinarka Kurir televizije Tamara Stanković iznela je detaljnije informacije, pa je spomenula oba jučerašnja incidenta.

– Juče su se desila dva incidenta u dve osnovne škole u Beogradu. Jedan je bio na Vračaru kada su majka i otac napali učiteljicu jer, kako kažu, ona je odgurnula njihovu ćerku kako bi nešto snimila. Učiteljica je to negirala, te je rekla da nije znala da dete boluje od karcinoma kičme. Na Novom Beogradu je došlo do incidenta kada je majka došla da razgovara sa nastavnicom biologije jer je bila nezadovoljna zaključenom dvojkom iz tog predmeta. Prvo je verbalno napala nastavnicu, a onda je krvnički pretukla, s obzirom na to da su joj, između ostalog, u bolnici konstantovali da ima kontuziju grudnog koša.

Detaljnije o incidentima, za jutarnji program Kurir televizije, pričao je Dragi Lukić, član Veća za obrazovanje na Gradskoj opštini Vračar:

– Najoštrije osuđujem nasilje koje se juče dogodilo. To nam se u poslednje vreme često dešava ili samo brzo dođe do medija. Kada dođe kraj školske godine, molba, prosjačenja ocena, znate, lako je pratiti ocene tokom cele godine. Lepo se to isprati, pa se popravi, sve je vidljivo, a roditelji ne prate, pa kada dođe kraj godine uvide da dete ima lošu ocenu. Potom jure vezu da neko to popravi ili dođu u školu da se svađaju sa nastavnicima ili potuku. Gde je nestao status nastavnika, ono poštovanje prema prosvetnom radniku. Nekako su svi roditelji u nekim problemima, ne znamo ko ste i šta ste, možda bi deca trebalo da vaspitaju roditelje. Naravno, moguće da je i nastavnica kriva, ali sedi i razgovaraj, sve može razgovorom.

192.rs/Kurir.rs

Pretplata
Obaveštenje
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Realista
1 mesec pre

Nestao je status onda kad ste dali deci status …