Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com
Danas počinje EURO 2024, a naša reprezentacija Srbije u nedelju igra prvi meč na turniru. Rivali će nam biti Englezi od 21 čas, a pred sam start takmčinja, govorio je nekadašnji fudbaler našeg nacionalnog tima, Milan Lane Jovanović.

On je u razgovoru za Meridian sport da optimističnu prognozu – veruje da prolazimo grupu i da smo jači od Danske i Slovenije

Kao navijač i bivši reprezentativac moram biti optimista. Utakmice koje smo odigrali u pripremnom periodu deluju ohrabrujuće. Pogotovo duel u Švedskoj. Napadači su bili razigrani, a ispratili su ih i saigrači iz veznog reda. Odbrana je izgledala besprekorno. Funkcionisalo je sve kako treba. Raduje me što smo sa prilično velikom dozom samopouzdanja otišli na prestižno takmičenje – rekao je Jovanović za Meridian sport.

Uz osvrt na čisto fudbalske parametre favorit u našoj grupi je svakako Engleska. Takođe, ako pogledamo renome i spisak igrača, za nijansu smo bolji od Danske, a značajno od Slovenaca. Nismo imali u poslednje vreme najbolje rezultate. I Danska i Slovenija su se pokazali kao neugodni rivali minulih godina. Slovence smo dobili u Ligi nacija, ali pamtimo i druge susrete. U svakom slučaju – očekujem da prođemo grupu.

Jovanović je upitan i da li Srbija ima dodatni pritisak što skoro dve i po decenije nije bila učesnik EP, pred odlučujuće bitke u Gelzenkirhenu i Minhenu.

Ne, baš ta činjenica treba da ima rasterećujuće dejstvo. Ova generacije je izborila plasman na dva velika takmičenja u nizu. Imali smo dovoljno strpljenja i pameti da selektoru ukažemo poverenje na duže staze. Ispoštovan je kontinuitet koji je presudan parametar za postizanje rezultata i stvaranje određenih mehanizama u samoj igri. Upravo tako se grade disciplina i poverenje unutar tima. Prilično ohrabrujuće izgleda kompletna situacija. Činjenica da je format takmičenja povoljniji u odnosu na prethodne cikluse, ali moramo gledati pozitivno. Za nas je najvažnije da smo ispunili primarni cilj, a to je kontinuirano prisustvo na velikim takmičenjima – poručio je Jovanović.

(HotSport)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare