Foto: Nedeljnik
Pokret „Kreni-Promeni“ u Novom Sadu nije zadovoljan postignutim rezultatom jer nije došlo do željenih promena, a borbu za promene nastaviće odmah, najavljeno je danas iz tog pokreta.

Šef izborne kampanje Stevan Babić je na konferenciji za novinare između ostalog ocenio da je osvajanjem deset procenata glasova ostvaren „najznačajniji opozicioni rezultat od 2012. do danas“.

On je rekao da su kontrolori Kreni-Promeni u Novom Sadu unosili primedbe na zapisnike sa biračkih mesta, a da ih jedan deo njih nije ni potpisao.

„Imamo brojne snimke, fotografije, koje smo objavljivali na društvenim mrežama ge se vidi kupovina glasova, fotografisanje glasačkih listića, što je izborna krađa“, dodao je Stevan Babić.

Foto: Nedeljnik

Prvi na listi „Kreni-Promeni“ za Novi Sad Danilo Babić je istakao da je juče dvoje njihovih aktivista napadnuto nakon rasprave sa aktivistma SNS, kao posledica toga što su aktivisti „Kreni-Promeni“ snimili vozilo iz kojeg se, kako su naveli, obavljala kupovina glasova kraj jednog biračkog mesta.
„Mi smo taj napad prijavili, a taj što je udario našeg aktivistu je direktor gradskog prevoza u Novom Sadu“, precizirao je on.

Danilo Babić je ocenio da je jučerašnja slika sa Novosadskog sajma najbolje ilustrovala „nedemokratičnost izbornog procesa“, ističući da je u pitanju bila zloupotreba institucija.

„U tom istom logističkom, kol centru, kako god hoćete da ga nazovete, su kasnije stizali glasovi građana Novog Sada, dakle, na istom mestu na kojem je SNS sprovodio svoje izborne radnje. To je jedna šizofrena pozicija“, dodao je Babić.

Na konferenciji za novinare rečeno je i da će „Kreni-Promeni“ u narednom sazivu novosadskog parlamenta imati osam odbornika, a da je jedan od ključnih faktora zašto nije došlo do promene na izborima kampanja bojkota koja je dolazila iz Beograda.
„Kolege opozicioni lideri iz Beograda nisu imali dovoljno osećaja i sluha da, ako ne podrže opozicione predstavnike u Novom Sadu, onda makar da ne smetaju“, dodao je Babić.

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare