Foto: Nikola Vuketić
Duodrama „Voz“ po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, 6. juna od 20 časova biće izvedena 250. put na Novoj sceni Zvezdara teatra.

Predstava “Voz” imala je svoju premijeru u oktobru 2015. godine i do sada je na matičnoj sceni pogledalo više od 46.000 gledalaca, piše Informer.rs

„Predstava koja ovoliko traje je najveća radost za glumce. Igramo je devet godina i svaki put u igranju ima nešto novo, zato je to najveći praznik. Ljudi dolaze po nekoliko puta da je pogledaju, da provere šta im se to dopalo, o čemu su se zamislili, o čemu razmišljaju. Jedan čovek ju je odgledao 11. put prošle nedelje. To je predstava koja, kako je rekao Sergej, počinje onda kada se završi“, kaže povodom jubileja Voja Brajović.

Foto: Nikola Vuketić

„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika – Beli, koga tumači Voja Brajović kao profesor i Crni, bivši zatvorenik, koga igra Sergej Trifunović,.
Pred premijeru ovog komada, Sergej Trifunović je između ostalog rekao:

„Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati”, kaže Trifunović.

Na matičnoj sceni ovaj „Voz“ je izveden 188 puta, a gostovao je na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, čak 62 puta,prenosi ovaj portal

192.rs/Informer.rs

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare