Foto: screenshot/ facebook
Presudom Višeg suda u Novom Sadu od marta 2021. godine okrivljeni Dabović Dejan je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo svoje devojke Dušanke Jocović i krivičnog dela razbojništvo, a osuđen je na kaznu doživotnog zatvora, piše Kurir.rs

S obzirom na to da je Dabović državljanin Crne Gore iz Herceg Novog, on je podneo molbu da kaznu služi u rodnoj državi, međutim, ovaj zahtev je odbijen.

– S obzirom da Krivični zakonik Crne Gore ne propisuje kaznu doživotnog zatvora, osuđenom Dabović Dejanu izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 40 godina, te se Ministarstvo pravde Republike Srbije nije se saglasilo sa transferom osuđenog Dejana Dabovića u Crnu Goru radi izdržavanja kazne – navedeno je u odluci ministarstva i dodato:

– Pri donošenju ovakve odluke nadležno ministarstvo cenilo je razliku u visini izrečene kazne, kao i težinu izvršenih krivičnih dela, pa smatra da se transferom osuđenog ne bi ostvarila svrha kažnjavanja u konkretnom slučaju.

O navedenom su obavešteni nadležni organi Crne Gore, osuđeni i njegov branilac.

Podsetimo, ubijena devojka Dušanka, bila je izbodena u predelu dušnika i grudnog koša, a Hitna pomoć je u naselju Grbavica zatekla jeziv prizor – devojku koja leži na ulici dok joj iz usta ide krv. Oko nje su bile kese iz kojih je poispadalo voće i povrće, jer se u trenutku napada vraćala iz nabavke.

– Do bolnice nije stigla. Uprkos tome što je bilo više pokušaja reanimacije, bitku za život izgubila je u sanitetu Hitne pomoći – podseća naš izvor.

Kako smo ranije pisali, Dejan Dabović je bivši vaterpolista.

Kurir.rs/192.rs

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare