Envato
Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine sprovela je akcije koje su rezultirale zaplenom velike količine falsifikovane robe pri čemu ukupna vrednost oduzete robe iznosi oko 20 miliona dinara.

Ministar trgovine Tomislav Momirović je obraćajući se na sednici Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije naveo da su sprovedene aktivnosti jasan pokazatelj opredeljenja Vlade da se suprotstavi sivoj ekonomiji kako bi u Srbiji obezbedili fer konkurenciju i tržišne uslove.

„Zaplenjena je velika količina falsifikovanih ženskih torbi poznatih robnih marki ‘Michael Kors’, ‘Guess’, ‘Yves Saint Laurent’, kao i ženskih papuča ‘Yves Saint Laurent’. Takođe, došlo je do oduzimanja većih količina odevnih predmeta popularnih brendova ‘Nike’, ‘Adidas’, ‘Replay’, ‘Hugo Boss’, ‘Moncler’, ‘Polo’, ‘Tommy Hilfiger’, 490 zaštitnih maski za mobilne telefone, kojima se povređuje pravo intelektualne svojine nosioca prava ‘Apple Inc’“, naveo je ministar.

Momirović je dodao da je zaplenjeno i 3.000 paklica raznih cigareta, oko 200 kg rezanog duvana, 600 komada arome za elektronske cigarete, zabranjenog duvanskog proizvoda SNUS u količini od 200 komada, kao i da je oduzeto 1.827 komada falsifikovanih ručnih satova brendova „Casio“, „Rolex“, „Michael Kors“, „Calvin Klein“ i „Guess“.

Momirović je naglasio opredeljenje Vlade da se suprostavi svim subjektima koji u cilju ostvarivanja profita na srpsko tržište plasiraju falsifikovane proizvode, varajući potrošače i povređujući pravo intelektualne svojine.

„Nastavićemo da ulažemo u ljudske i tehničke kapacitete Tržišne inspekcije, jer samo na taj način bićemo u prilici da ispratimo i sprečimo sve negativne trendove i pojave na srpskom tržištu“, kazao je.

Podsetio je i da je Tržišna inspekcija tokom ove godine u, kako je naglasio, veoma dobro osmišljenoj akciji na području Novog Sada otkrila i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije praktično razbila proizvodnju falsifikata kućne hemije i domaćeg keksa „Plazma“.

Momirović je dodao da je to jasan pokazatelj opredeljenja Vlade Republike Srbije da se suprotstavi svim onim subjektima koji su spremni da zarad malo profita ugroze zdravlje ljudi.

„Jer nama su građani Srbije najvažniji, a oni su ujedno i potrošači i kao takvi moraju u potpunosti biti zaštićeni“, zaključio je Momirović.

N1

Pročitajte više vesti

VIDEO,FOTO: Policija ušla u Skupštinu grada Niša nakon što je opozicija pustila balon sa porukom “sedi 1” Igoru Novakoviću

FOTO: Novosadska policija na Novom naselju imala najdraže goste

VIDEO: Nadal najavio odlazak u penziju

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare