Foto: RTV (Srđan Ristić)

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je danas da se devizni priliv Srbije već sada približava cifri od dve milijarde evra, iznosu koji je duplo veći od onog zabeleženog za celu 2017. godinu.

“U prvih osam meseci 2024. godine (januar-avgust) devizni priliv od turizma iznosio je 1,86 milijardi evra odnosno za 13 procenata je veći u odnosu na isti period prošle godine. U poređenju sa celom 2017. godinom to je čak dva puta više novca”, rekao je Memić za Tanjug.

On je dodao da Srbija poslednjih par godina obara i sve ranije rekorde u broju dolazaka i noćenja stranih turista, te da naša zemlja, uprkos velikim preprekama, postaje tražena turistička destinacija.

“Ponosan sam na rezultate koje postižemo i oni su jasan pokazatelj da mere države, a posebno subvencije i ulaganja u infrastrukturu daju izrazito dobre rezultate. Turizam jeste velika razvojna šansa naše zemlje i ubeđen sam da će dalja ulaganja u sektor turizma biti praćena i celokupnim privrednim razvojem”, dodao je on.

Srbija tokom prvih osam meseci ove godine beleži 4,1 miliona noćenja stranih turista, što je rast od 10,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupan broj dolazaka turista veći je za 7,3 procenta, dok je broj dolazaka stranih turista veći za 13,7 odsto.

(Tanjug)

Pročitajte više vesti

Vojvodina na Sajmu SIAL 2024: Predstavljanje prehrambenog sektora na međunarodnoj sceni u Parizu

U Srbiji u protekla dva dana zaplenjeno više od 60 kilograma marihuane

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare