Foto: Nikola Anđić/ Telegraf

U Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” republička prosvetna inspekcija počinje vanredni inspekciji nadzor nad radom škole, potvrđeno je za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete.

U ovoj školi jutros je počela nastava sa skraćenim časovima, bez ocenjivanja, prozivanja i uz prisustvo po šest policajaca u svakoj smeni.

Jutros se prvi put nakon tragedije koja se dogodila 3. maja oglasilo i školsko zvono.

Da je nastava nastavljena, potvrdila je za RTS Snežana Vuković iz Ministarstva prosvete. Nastava će se odvijati od osam za prepodnevnu i od 13 časova za popodnevnu smenu. U školu će, kako je navela, popodne doći i učenici odeljena VII-2.

“Današnji dan će se razlikovati po tome što će učenici VII-2 popodne doći na nastavu. Oni su sami insistirali u razgovoru sa kolegama terapeutima. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima, na dnevnom nivou, komuniciramo, osluškujemo. Insistirali su da počnu sa nastavom fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sutra će krenuti sa nastavom fizičkog i nastavom geografije. Idemo postepeno, polako,skladu sa potrebama i željama dece”, navela je Snežana Vuković.

Naglasila je da, ukoliko roditelji primete da se deca plaše i nemaju potrebu da uđu u školski prostor, dete ne mora da dođe u školu jer bi to bilo “novo nasilje nad detetom i niko iz Ministarstva i stručnih krugova ne insistira na tome”.

“Vrlo je važno da samo imamo pisanu izjavu roditelja da dete ne dolazi i da se prati šta se dešava sa tim detetom. Bilo bi dobro kad bi deca imala onlajn nastavu za one koji ne žele da budu, ali informacije su takve da roditelji uopšte ne žele nastavu, žele prekid i završetak školske godine”, naglasila je Vukovićeva.

Deo roditelja traži da se školska godina za “Ribnikar” završi i traži odgovore na brojna pitanja kojih još nema. Deca koja ne žele ili ne mogu da se nastavi priduže moći će da ostanu kod kuća, uz dopis roditelja i neće imati neopravdane izostanke. Više od 200 roditelja zahteva da se školska godina za „Ribnkar“ završi, jer je 3. maj dan tragedije, poslednji dan školske godine.

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare