Policija

U zajedničkoj akciji tužilaštva i policije Srbije, uz podršku istražnih organa Nemačke i Kipra, razbijen je međunarodni lanac internet prevara koji se bavi nelegalnim investiranjem u kriptovalute.

Kako je navedeno razbijen je međunarodni lanac Internet prevara putem, tzv. kol centara, koji pozivaju na investiranje u kripto valute.

Ministarstvo unutrašnjih poslova kaže da je akcija sprovedena 23. oktobra, a prilikom operacije otkriven je ilegalni kol centar u Beogradu sa više desetina zaposlenih, čija je uloga u prevarama još uvek u fazi provere.

Prema podacima iz saopštenja Evropola, do sada je identifikovano oko 120 žrtava koje su izgubile oko 12 miliona evra. Istražitelji iz Nemačke procenjuju da je broj žrtava širom sveta znatno veći, a ukupni iznos prevara može dostići i najmanje 300 miliona evra.

Tokom operacije, identifikovan je i uhapšen glavni osumnjičeni sa Kipra, koji je sada uhapšen.

Nakon akcije, nemačke vlasti su izrazile zahvalnost srpskim organima za borbu protiv visokotehnološkog kriminala na efikasnoj saradnji i prikupljanju materijalnih dokaza koji će pomoći u daljem procesu.

192.rs

Pročitajte više vesti

U akciji leskovačke policije zaplenjenno 2,5 kilograma heroina

Aleksandar Kolarov postaje selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije

Izgoreo policijski automobil kod Zoloološkog vrta u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare