Foto: Studentski centar
Direktor Studentskog centra „Novi Sad“, Zoran Martinović, obišao je dom “Slobodan Bajić” i razgovarao sa tri studentkinje prve godine studija iz društveno osetljivih grupa koje su dobile smeštaj na nedavno završenom konkursu.

Martinović je razgovarao sa Ksenijom Barović iz Crvenke, studentkinjom Fakuteta tehničkih nauka, koja je bez roditeljskog staranja, Jovanom Jovanović iz Lajkovca, studentkinjom Medicinskog fakulteta, pripadnicom romske zajednice, kao i Jovanom Đenadić iz Užica, studentkinjom Filozofskog fakulteta, studentkinjom s invaliditetom.

Zoran Martinović je istakao da je obezbeđivanje smeštaja studentima iz društveno osetljivih grupa jedan od prioritetnih zadataka Studentskog centra.

Smatramo da je ključni deo naše misije da svim studentima pružimo jednake šanse i da im omogućimo uslove za nesmetano školovanje. To nije samo obezbeđivanje smeštaja to je podrška njihovom obrazovanju, ličnom razvoju i budućnosti. Ponosni smo na to što su ove studentkinje izabrale Novi Sad za svoje dalje školovanje, i što možemo da im budemo podrška na njihovom putu ka uspehu – rekao je Martinović.

Ksenija Barović, studentkinja PMF-a iz Kule, izrazila je zahvalnost na prilici koju je dobila.

Soba u studentskom domu mi mnogo znači, jer mi omogućava da se potpuno posvetim učenju i studiranju. Ljudi u službi smeštaja i ovde u domu su mi mnogo pomogli. Soba je lepa, i veoma je blizu fakulteta i menze – rekla je Ksenija.

Jovana Jovanović, studentkinja Medicinskog fakulteta iz Lajkovca, istakla je da joj smeštaj obezbeđuje mogućnost da se posveti učenju.

Želja mi je bila da studiram u Novom Sadu. I jako sam zadovoljna smeštajem. Soba je odličina. Studiranje medicine zahteva mnogo truda i koncentracije. Smeštaj u domu je velika podrška za svakog studenta, a meni je omogućio da bez opterećenja razmišljam samo o svojim akademskim ciljevima – izjavila je Jovana Jovanović.

Jovana Đenadić iz Užica, studentkinja Filozofskog fakulteta ističe da je izuzetno zadovoljna smeštajem, jer je blizu i fakulteta i studentske menze.

Soba je udobna. Nalazi se na pet minuta od fakulteta. Verujem da će mi to omogućiti da dam svoj maksimum na studijama – rekla je Jovana Đenadić.

U Studentskom centru u toku je konkurs za smeštaj studenata starijih godina u osam domova u Novom Sadu i domu “dr Zoran Đinđić” u Somboru i “Mihajlo Predić” u Zrenjaninu. Konkurs je otvoren 16. septembra i traje do 31. oktobra. Po objavljivanju rang liste, biće raspisan konkurs za studente sa invaliditetom, studente rekonvalescente i studene iz osetljivih društvenih grupa, za čiji smeštaj je izdvojeno do 10 odsto smeštajnih kapaciteta.

Pročitajte više vesti

Na autoputu kod Aleksinca izgorela prikolica na kamionu

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare