Policía Nacional
Tri srpska državljanina uhapšena su u španskom gradu Đirona zbog sumnje da su pripadnici organizacije koja se bavi uzgojom marihuane. 

Srbi su, prema navodima španske policije imali laboratoriju za proizvodnju marihuane u kući koja se nalazi u urbanom delu Đirone. Osumnjičeni su drogu planirali da transportuju za balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

– Banda je uzgajala drogu u podrumu koji se prostire na više od 100 kvadrata porodične kuće koja se nalazi u stambenoj zoni. Podrum je bio podeljen na dve velike sobe, koje su opremljene po najvišim standardima za uzgoj marihuane – navela je Nacionalna policija u saopštenju koje su preneli lokalni mediji.

– Imali su i šatore za uzgoj u zatvorenom prostoru. LED svetla male potrošnje, programere, usisivače vazduha sa snažnim ugljeničnim filterima, najsavremenije aparate za vazduh i složene električne instalacije. Potrošnja električne energije je bila velika, a račun za struje mesečno je iznosio 8.299,47 evra.

Policía Nacional Imali plantažu marihuane u podrumu

Kako su potom dodali, prvo hapšenje kriminalne organizacije dogodilo se 9. oktobra nakon pretresa kuće, a tada je na imanju uhapšen jedan pripadnik bande. Potom su usledila i druga hapšenja – muškarac koji je označen kao vođa bande, uhapšen je nakon toga na adresi gde je išao da poseti plantažu, dok je treća osoba uhapšena u centru grada gde je nakon hapšenja saradnika premestio laboratoriju.

Međutim, kako potom dodaje Nacionalna policija u saopštenju, trojica uhapšenih Srba puštena su iz pritvora uz mere predostržnosti do početka suđenja. 

– Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je vođa bande nekoliko puta išao u Srbiju. Sumnja se da je on odlazio u zemlju kako bi koordinisao svojim ljudima, ali i kako bi nalazio nove ljude koji bi išli sa njim u Španiju. Navodno, on bi ih odvodio u Španiju kako bi održavali plantaže – navode lokalni mediji.

– Vođa bi menjao i rotirao ljude i to bi važilo isključivo samo zbog papira i dozvoljenog njihovog boravka u stranoj zemlji – objašnjeno je.

Kako se potom navodi u saopštenju Nacionalne policije, označeni šef bande je imao direktne sastanke sa onima koji su bili zaduženi za prijem pošiljaka, piše Kurir.rs

Pročitajte više vesti

Otkriveno u kom je stanu povređeni učenik iz srednje škole u Sarajevu: Napadač nije išao u istu školu

Lopovi opljačkali poštu na Voždovcu i odneli dva miliona dinara

 

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare