Foto: Shutterstock/ilustracija
Opštinski sud u Zagrebu proglasio je krivim muškarca iz Sarajeva (33) koji je po centru Zagreba hodao s ogromnom zmijom oko vrata, za koju nije imao dokumente.

Kako se navodi u presudi, on je krajem oktobra 2022. godine zatečen na terasi kafića u Tomićevoj ulici u Zagrebu kako stoji sa zmijom Boa konstriktor oko vrata, prenose “Nezavisne novine“.

Zatim je krajem januara 2023. godine držao zmiju u naručju u ugostiteljskom objektu “Johann Franck” na Trgu bana Josipa Jelačića.

U presudi se napominje da okrivljeni nije imao dokaz o zakonitom poreklu zmije koja je zaštićena uredbom EU o zaštiti vrsta divlje faune i flore i trgovini ovim vrstama.

Time je, kako se navodi, počinio prekršaj i izrečena mu je novčana kazna od 920 evra. Postupak je sproveden bez prisustva i prethodnog ispitivanja okrivljenika, a on se nije odazivao na pozive.

“Nedolazak nije opravdao, a odbranu nije iznio ni pisanim putem iako je s tom mogućnosti upoznat u pozivu”, napominju iz suda.

Boa konstriktor je velika neotrovna vrsta zmije iz porodice Boida.

Živi po Severnoj, Centralnoj i Južnoj Americi, kao i po nekim karipskim ostrvima, a može da naraste do šest metara, prenosi Telegraf.rs

 

Pročitajte više vesti

Podgorica: U rupi u blizini Kliničkog centra pronađeno beživotno telo ženske osobe

Bajatović: Biće gasa za zimu

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare