Pokrajinska vlada
Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković posetila je danas opštinu Bačka Palanka, gde je obišla projekte koji se realizuju uz podršku Pokrajinske vlade, i sa rukovodstvom lokalne samouprave razgovarala o novim investicijama.

Predsednica je obišla vrtić „Maslačak“ u centru Bačke Palanke, završne radove na izgradnji Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, kao i radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u centru.

Prema njenim rečima, prilikom današnjeg obilaska, uverili su se i da će radovi na dogradnji i rekonstrukciji Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, koje sa 51 milion dinara sufinansira Pokrajinska vlada, biti okončani do kraja godine.

Deci sa smetnjama u razvoju, po izgradnji objekta, biće obezbeđen prostor za pružanje obrazovnih i vaspitnih usluga, zaštite, nege i pomoći i svakodnevni boravak. Ovaj projekat potvrđuje i doslednost politike Pokrajinske vlade, koja za cilj ima brigu o svim ranjivim i osetljivim kategorijama našeg stanovništva.

Prilikom današnje posete, istaknuto je da će nakon radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, kao i atmosferske kanalizacije u centru Bačke Palanke, uslediti i parterno uređenje, koje u celosti finansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Ovom prilikom, Gojkovićeva je obišla i vilu Ludviga Rajsa, koja je trenutno u veoma lošem stanju, a koja bi, prema potencijalima, mogla biti dom kulture i prostor namenjen kulturnim i umetničkim sadržajima.

„Razmotrićemo ovaj projekat, jer je neophodno što pre početi sa radovima na rekonstrukciji. Zajedničkim radom, unapredićemo kvalitet života, kao i kulturne i turističke potencijale ove opštine“, navela je predsednica Gojković.

192.rs

Pročitajte više vesti

Za 12 godina ubijeno 406 žena u Srbiji

NPS:Izgradnja novog autobuskog terminala u Beogradu još jedan koruptivni projekat

Đedović: Menjamo zakon o rudarstvu zbog zaštite interesa države

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare