Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ
Omladinska škola je bila i biće izvor sredstava za Partizan, sve drugo nema smisla – ističe bivši as crno-belih

Novi povratak Danka Lazovića u Partizan. Dva puta se vraćao kao igrač, sada prvi put u ulozi funkcionera.

Lazović je jedan od članova privremene uprave, koja će voditi klub do nove izborne Skupštine, ali sve ide ka tome da i nakon toga ostati u rukovodstvu na poziciji generalnog direktora.

Sve ćemo da radimo, jer ništa ne valja, najiskrenije! Prvo mora da se ustanovi kakvo je stanje, jer imamo neke informacije, ali od danas ćemo živeti sa njima. Naravno, omladinska škola kao nosilac kluba kroz istoriju je najbitnija, ali nećemo zaboraviti da je sezona u toku, da prvi tim ima svoje ambicije. Sve je nabacano u jako lošoj situaciji u našem klubu. Pričamo sa svima, nećemo donositi radikalne odluke, jer nisu u interesu kluba, ali brzo ćemo naći put kojim ćemo ićirekao je Danko Lazović.

Na pitanje kakve su šanse da se Partizan pojača na zimu, Lazovićje dao vrlo konkretan odgovor:

Mi ne znamo šta nas finansijski čeka sutra! Partizan je u velikom problemu. Dok sam ovde insistiraću da se u ovom klubu nikada ne ponovi ovo što se dogodilo. Mnogo mi je teško što ne mogu da vam kažem da ćemo u januaru biti još jači. Ne znam ni kakvu ćemo situaciju zateći sutra. Posle 50-60 miliona duga koga da dovedemo? Šta ćemo još naći dok smo ovde, to je pitanje. Prvo nam dajte vreme da ustanovimo situaciju.

Ozdravljenje omladinske škole je i Lazovićpotencirao kao jedini ispravni put da ozdravljenje celog kluba.

Ovo stanje traje predugo. Bilo bi ružno sa moje strane da kritikujem nešto, a nisam bio prisutan, samo sam gledao. Partizan je pre četiri godine bio druga škola u Evropi, dok danas imamo tendenciju da ona polako nestaje. Da nam deca odlaze iz naše škole. To mora da se zaustavi. Ovo nije šou jednog čoveka. Nemam čarobni štapić, samo ljubav prema ovom klubu, sve mi je dao i sve ću uraditi da taj pad zaustavim. Škola je izvor sredstava ovog kluba, bila i biće. Svaka druga priča finansiranje Partizana nema nikakvog smisla u ovoj situaciji u kojoj se mi nalazimo.

Bez obzira na sve probleme, Dankonije imao dilemu da li da prihvati poziv da se uključi u rad kluba.

Nisam imao dilemu kada sam dobio poziv. Partizanovac je najlepše biti danas, jer ne mogu da se otrgnem utisku da je najteže, ali sam jako srećan jer ima ljudi koji su spremni da pomognu da se reše problemi. Nadam se da su rešivi. Donosićemo odluke, pričaćemo sa svima, nadam se da će Partizan biti ono što je bio. Ovaj klub je stvarao igrače, ja sam došao sa 13 godina. Nadam se da će to srećno vreme da se vrati. Nikada nemam dilemu kada je Partizan u pitanju. Potrebno nam je vreme da definišemo probleme, koji su nabacani i nagomilani.

(Mozart sport)

Pročitajte više vesti

Grobari prekidaju bojkot i vraćaju se na tribinu: Podrška za novu upravu

Mijatović: Potrebno je vreme, nemam čarobni štapić

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare