Foto: FK Crvena zvezda
Crvena zvezda večeras (18.45 časova) u Monte Karlu traži prve bodove u elitnom takmičenju, da li je Katai iznenađenje koje sprema trener našeg prvaka. – Milojević: Ne obaziremo se na probleme. – Glazer i Drkušić van stroja. – Ndija je u špicu sa Olanjinkom. 

U Crvenoj zvezdi su svesni da je svaka utakmica u Evropi nova lekcija. Zato je za izgradnju dobre reputacije, koju zasigurno ovaj tim ima, potreban je kontinuiran i usredsređen trud. Mala je šansa da jedan problem toliko može da iscrpi jednu ekipu ako ona iskazuje veliku želju za pobedom. Tako je i sa našim prvakom, koji se u prva dva kola opasno namučio a da njegovi igrači nisu nagrađeni za ogroman trud. Crvena zvezda u prethodna dva dvoboja u Ligi šampiona nije baš najbolje prošla.

Posle poraza kod kuće od Benfike usledio je i poraz u Milanu od Intera, pa je večerašnji novi ispit sa Monakom, čiji tim odlično stoji u francuskom šampionatu, prilika da se stigne do prvih bodova. U fudbalu, obično previše samouvereni treneri ponekad prave grešku tako što prvo počnu da rešavaju problem pre nego što prikupe dovoljno informacija o protivniku. Odmah posle poraza od italijanskog velikana Zvezda se u punom kapacitetu okrenula Monaku, kako bi što spremnije dočekala važan dvoboj.

Otkada je seo na klupu našeg najboljeg tima Vladan Milojević ne može da se pohvali nekim uspešnim ostvarenjima u gostima u Ligi šampion. Za sada, mladi stručnjak nema ni jedan osvojeni bod na strani u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, što zvuči gotovo neverovatno. Spremajući taktiku za večerašnji ispit u Evropi, on se posebno osvrnuo na fizičke predispozicije protivničkog tima, koji je nedavno u Zagrebu na veoma lošem terenu i ne baš idealnim uslovima za igru, demonstrirao fizičku superiornost najviše klase. Ako se gosti večeras budu upustili u trku sa domaćinom, onda su im šanse minimalne, kažu stručnjaci.

Ne obaziremo se na probleme. Došli smo da se nadigravamo, znamo ko stoji ispred nas. Ova utakmica je prilika da napravimo prekretnicu, iskrenop, verujem u moje igrače. Sinoć nismo imali trening na glavnom terenu, samo smo prošetali. Čuvamo snagu za večeras –  kazao je strateg prvaka.

Od Zvezdinog trenera se očekuje da večeras vuče suptilne poteze. Da kako zna i ume nadoknadi izostanak Mirka Ivanića, jednog od najboljih kreatora tima, odsustvo golmana Omri Glazera,. Koji očigledno još uvek nije potpuno spreman, pa je i zbog toga ostao u Beogradu. I proceni, da li je Aleksandar Katai, koji se divnom igrom i golovima vratio u punom kapacitretu, bude baš taj fudbaler oko koga će se zasnivati igra i taktika čitavog tima.

Monako ove sezone igra veoma dobro, kazaop je strateg gostiju na konferenciji za novinare. Novi trener doneo je novu energiju. Istina je da imamo dosta problema i to traje od samog početka sezone. Neki fudbaleri imaju veliki uticaj na našu igru ali na njih večeras ne mogu da računam. Želimo i dalje da se borimo.

Odbrambeni deo tima, posebno ako se ima u vidu činjenica da sa eklipom nije otputovao ni štoper Vanja Drkušić, mogao bi se ponovo naći pred velikim iskušenjem. Ne samo zbog ove bolne činjenice već i zbog toga što ni Spajić a ni Điga nisu u top formi. Definitivno, Milojević će pokušati da napravi bedem ispred mladog golmana Marka Ilića. To znači sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji, gde bi po nekim najavama mesto mogao da dobije i mladi Stefan Leković i sa pojačanim veznim redom u kome bi možda od starta zaigrao Gelor Kanga.

U našoj igri bilo je dosta individualnih grešaka. Razgovaram sa igračima, želimo zajedno da nađemo gde leži problem. Ispred nas je jedan izuzetno jak i snažan protivnik. To je francuska ekipa sa nemačkim stilom igre. Svesni smo da će grešaka biti i ubuduće ali moramo da ih svedemo na minimum – ne krije Milojević.

Zbog toga često umemo da kažemo da je umna agilnost trenera, posebno u ovakvim prilikama, jedna od najvažnijih veština u rešavanju problema. Od Milojevića se traži da pronađe pravi odgovor za svako pitanje. Da ekipa ne doživi novi sunovrat u Ligi šampiona i pokuša da protiv Monaka, napravi iznenađenje. Mada, to neće biti uopšte lako, posebno ako se ima u vidu da je francuski tim u dosadašnja dva duela ostvario obe pobede.

Ali, da bi se stiglo do dobrog rezultata potrebni su i golovi. Argeninac Duarte definitivno nije u formi, pa će Šerif Ndiaje imati obavezu da zajedno sa Olanjinkom probije čvrst bedem domaćina. Možda bi u ovoj situaciji, gde se traži dosta trčanja, Silas, mogao biti verlo važan igrač u Zvezdinom timu, mada nije iskljuzćeno da i Milson zaigra od starta. Dok bi Elšnik i Kanga imali najteži zadatak….

Imamo jasan plan utakmice. Pokušaćemo da ugrozimo protivnika u onium segmentima igre za koje smatramo da je najslabiji – iskren je Zvezdin trener.

(Politika)

Pročitajte više vesti

Ljajić: Moraćemo da pravimo rezove, nismo došli da budemo popularni, već efikasni

Poznato ko preuzima Omladinsku školu Partizana

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare