Foto: Jeka Marić/Jekin Kapric
Napravite pitu sa ovsenim pahuljicama i tikvicom.

SASTOJCI:

100 g ovsenih pahuljica
150 ml jogurta
50 ml ulja
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
200 g tikvica
2 jaja
50 g susama

PRIPREMA:

U činiji pomešajte pahuljice, jogurt, ulje, jaja, susam, so i prašak za pecivo, pa smesu ostavite desetak minuta da pahuljice omekšaju. Za to vreme, narendajte tikvicu i dobro je ocedite od viška vode koju će pustiti.

Smesi sa pahuljicama dodajte oceđenu tikvicu i dobro promešajte špatulom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh (30×20 cm) obložite pek-papirom, pa u njega sipajte smesu. Pitu pecite oko 25 minuta, odnosno dok ne porumeni. Sačekajte da se malo prohladi, pa secite i servirajte.

Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare